Четвъртата COVID вълна достигна пика на предишната. Това коментира пред

...
Четвъртата COVID вълна достигна пика на предишната. Това коментира пред
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова с коментар за новите щадящи тестове при децата

 Четвъртата Коронавирус вълна доближи пика на предходната. Това разяснява пред bTV бТВ проф. Мира Кожухарова, съветник на здравния министър. Тя предвижда, че ще има и последваща вълна и беше безапелационна, че въведените ограничения за ограничение на вируса не са закъснели. Проф. Кожухарова показва по какъв начин ще бъдат вземани щадящите проби за децата, в случай че се върнат в учебно заведение.

" Това, което е друго от другите талази, е че по време на тази, възрастта от 0 до 19 години е достигнала най-голяма височина. " Делта “ разновидността в доста по-голяма степен заразява децата и младежите “, акцентира проф. Мира Кожухарова.

За щадящите проби за децата тя разяснява, че те няма да са наложителни и в случай че родителите не са съгласни, децата им могат да си останат у дома, до момента в който трае епидемиологичната вълна.

" Не става дума за бъркане в носа и гърлото, а за проучване на слюнка “, изясни тя за тестванията.

" Детето плюе в една непромокаема торбичка, а възрастните имат ангажимент да извършат тестът, която е характерна единствено към избран антиген. Тези проби са високо надеждни, само че не са достоверни на равнището на PCR “, посочи тя.

По думите й тези проби не са стресиращи за децата, само че те важат 48 часа и по тази причина би трябвало да се вършат два пъти седмично.

" Това заболяване мъчно се лекува, при възрастните с хронични болести изобщо не се лекува. Битката я губят хората с преклонна възраст с хронични болести “, разяснява проф. Кожухарова за високата смъртност от болестта у нас.

" По време на тази вълна би трябвало да ограничим контактите си. Не правете неща, които не са ви нужни сега. Всички действия, които са свързани с малко разкош, ги отложете за след две – три седмици и се ваксинирайте, тъй като ще има и последваща вълна “, посъветва проф. Кожухарова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР