Четвъртата блокада на ключова обществена сграда бе извършена в петък

...
Четвъртата блокада на ключова обществена сграда бе извършена в петък
Коментари Харесай

Новата блокада-изненада – пред БНТ

Четвъртата обсада на основна социална постройка бе осъществена в петък сутринта от протестиращи. Организатор на акцията бе гражданското придвижване БОЕЦ.

Ден по-рано те бяха постройката на антикорупционната комисия КПКОНПИ. Там настояха за среща с ръководителя ѝ Сотир Цацаров, с цел да му връчат оставка и не позволиха част от служилите на комисията да влязат. Бившият основен прокурор отхвърли да се срещне с протестиращите., в което бе записано, че Цацаров не желае да се срещне с ръководителя на БОЕЦ Георги Георгиев поради негови фотоси с премиера Бойко Борисов, с ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов и с някогашния банкер Цветан Василев.

В петък протестиращите пред Българска национална телевизия желаеха оставката на шефа на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. Те блокираха входа на публичната медия за към час, а Георгиев разгласи, че Кошлуков е трансформирал Българска национална телевизия в бухалка.

" Нашата задача като жители е да изринем мафията от властта. Имаме потребност от чиста медийна среда. Имаме потребност от свободни медии и публицисти, които да отразяват обективно действителността и всичко, което се случва. Само тогава можем да бъдем същински свободни ", съобщи той, представен от БГНЕС.

На мястото имаше полиция, само че до конфликти не се стигна. На постройката на Българска национална телевизия бяха залепени лепенки „ Офис на Пеевски “, каквито имаше и на входа на КПКОНПИ. Георгиев даде обещание, че протестиращите още веднъж ще се върнат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР