Четвъртата блокада-изненада на протестиращите в София се оказа сградата на

...
Четвъртата блокада-изненада на протестиращите в София се оказа сградата на
Коментари Харесай

Четвърта изненадваща сутрешна блокада на протестиращите - този път пред БНТ

Четвъртата блокада-изненада на протестиращите в София се оказа постройката на Българска национална телевизия. Шествието потегли, както и в предходните три дни, от Орлов мост малко след 08:00 часа. В началото на митингите недоволните от държавното управление и основния прокурор жители стачкуваха няколко вечери пред Обществената телевизия с искане за оставката и на нейния шеф Емил Кошлуков.

Централният вход на постройката беше блокиран за малко от протестиращи със флагове, които не допускаха гостите на малкия екран да влизат в постройката. Протестиращите приканиха тези, които бъдат поканени, да не идват, тъй като съгласно тях малкия екран не отразява обективно протестните им дейности. Свободен цивилен микрофон желаеха още стачкуващите, с цел да може всеки, който пожелае да каже своето мнение.

Органите на реда, охраняващи Българска национална телевизия, не позволиха протестиращите в постройката. Никой от управлението на публичната медия не слезе при жителите.

И през днешния ден блокадата беше ръководена от водача на гражданското съдружие " Боец " Георги Георгиев.

 Снимка: Булфото

А съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов, който също пристигна на мястото, разяснява пред bTV:

" Известно е, че българските жители имат ниско доверие към Националната телевизия. Това е вследствие на водената политика и по тази причина се желае оставката на управлението... Ние и в този момент имаме Конституция, която май не е по-лоша от това, което ни оферират. Това е машинация и е нужна по-голям напън и централизация върху властта, с цел да се провокират предварителни избори. Ако днешните ръководещи си провеждат изборите, ще си ги купят, както купиха и предните ".

Досега бяха блокирани постройките на правосъдното министерство, на ЦИК и на КПКОНПИ. Протестиращите ги замеряха с яйца и домати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР