Четвърта жертва от срутването на моста в Балтимор миналия месец

...
Четвърта жертва от срутването на моста в Балтимор миналия месец
Коментари Харесай

Откриха още едно тяло след срутването на моста в Балтимор

Четвърта жертва от сриването на моста в Балтимор предишния месец е открита, откакто избавителните екипи са разкрили тялото, заклещено в едно от изчезналите строителни транспортни средства под водата, съобщи Би Би Си. 

Шестима души починаха при рухването на моста „ Франсис Скот Кей “ на 26 март, откакто в него се удари огромен контейнеровоз.

ФБР е почнало престъпно следствие на случая, оповестиха източници на американския сътрудник на Би Би Си - CBS.

Тежкият случай с товарен транспортен съд в Балтимор повдигна доста въпроси

Разследващите ще проучат събитията, довели до случая. Разследването на ФБР е настрана от настоящото следствие на Националния съвет по сигурност на превоза (NTSB).

Дженифър Хоманди, началник на NTSB, съобщи, че един от факторите, които се проверяват, е дали нечистото гориво е изиграло роля за загубата на мощ на кораба.

Какво знаем за жертвите до момента?

8 строителни служащи са се намирали на моста, когато той е бил ударен от контейнеровоза „ Дали “.

Двама от тях са избавени още същия ден, а телата на други двама са извадени 2 дни по-късно. Третото тяло беше открито по-рано този месец.

Първи сегмент от рухналата структура беше нарязан и изместен

Четвъртата жертва е разпозната в понеделник, 15 април, от основния правосъден доктор, ден откакто останките са открити.

Семейството не желае името да бъде оповестено съгласно чиновници, ръководещи избавителната задача.

„ Докато скърбим за изгубените животи и продължаваме интервенцията по издирването, признаваме, че всеки липсващ човек е нечий обичан другар или член на семейство “, съобщи в понеделник вечерта полковник Роланд Бътлър-младши от щатската полиция на Мериленд.

В същият ден представител на правосъдното министерство съобщи, че спомагателна информация за следствието към този миг няма да бъде споделяна.

Сблъсъкът на големия транспортен съд, довел до сриването на „ Франсис Скот Кий “ ще остане в историята

В избавителната задача вземат участие Инженерният корпус на Сухопътните сили на Съединени американски щати, военноморските сили, бреговата защита и локалните управляващи на Мериленд. Тя продължава, с цел да се открият и разпознават последните 2 жертви и изчезналите елементи от моста.

Междувременно кметът на Балтимор Брандън Скот разгласи, че градът му подхваща и „ правни стъпки “ за справяне със сриването.

Той разгласи, че 2 национални адвокатски адвокатски фирми ще подхващат „ дейности за търсене на отговорност от нарушителите и за понижаване на непосредствените и дълготрайните вреди, породени на жителите на град Балтимор “.

Според него задачата е да се потърси отговорност от „ всички субекти “, в това число притежателя, наемателя, шефа и оператора на кораба „ Дали “, както и от евентуално виновни трети страни.

 Един на всеки 13 моста в Съединени американски щати е в неприятно положение: Какво вършат управляващите? Светът 5 мин. Един на всеки 13 моста в Съединени американски щати е в неприятно положение: Какво вършат управляващите?  Разчистват отломките от рухналия мост в Балтимор (СНИМКИ и ВИДЕО) Светът 2 мин. Разчистват отломките от рухналия мост в Балтимор (СНИМКИ и ВИДЕО)  Рухването на моста в Балтимор: Кои са евентуалните аргументи и можеше ли да се предотврати? Светът 8 мин. Рухването на моста в Балтимор: Кои са евентуалните аргументи и можеше ли да се предотврати?  Един на всеки 13 моста в Съединени американски щати е в неприятно положение: Какво вършат управляващите? Светът 5 мин. Един на всеки 13 моста в Съединени американски щати е в неприятно положение: Какво вършат управляващите?  Разчистват отломките от рухналия мост в Балтимор (СНИМКИ и ВИДЕО) Светът 2 мин. Разчистват отломките от рухналия мост в Балтимор (СНИМКИ и ВИДЕО)  Рухването на моста в Балтимор: Кои са евентуалните аргументи и можеше ли да се предотврати? Светът 8 мин. Рухването на моста в Балтимор: Кои са евентуалните аргументи и можеше ли да се предотврати?
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР