Четвърта доза от ваксината срещу ковид може да необходима по-рано

...
Четвърта доза от ваксината срещу ковид може да необходима по-рано
Коментари Харесай

Пфайзер: Заради Омикрон вероятно ще е необходима 4-та доза ваксина

Четвърта доза от имунизацията против коронавирус може да нужна по-рано от предстоящото поради разновидността Омикрон.

Това е декларирал изпълнителният шеф на " Пфайзер " Албърт Бурла пред американската телевизия CNBC.

По думите му хората може да се нуждаят от четвърта инжекция против COVID-19 по-рано от предстоящото, откакто предварителните проучвания демонстрират, че новият вид Омикрон може да подкопае защитните антитела, генерирани от имунизацията, която компанията създаде дружно с " Байонтек ".

" Пфайзер " и " Байотек " разгласиха в сряда сутринта резултатите от първичното лабораторно изследване, което сподели, че третата инжекция е ефикасна в битката с разновидността Омикрон, до момента в който първичната серия от имунизации с две дози доста понижава способността за отбрана против новия вариант. Въпреки това серията от две дози евентуално към момента обезпечава отбрана против тежко заболяване, породено от Омикрон, настояват фирмите.

Бурла означи, че предварителното изследване на компанията се основава на синтетично, лабораторно основано копие на разновидността и са нужни повече данни от проби с същинския вирус.

Резултатите от тестванията с същинския вирус ще бъдат по-точни и се чакат през идващите две седмици, сподели основният изпълнителен шеф на " Пфайзер ".

Преди това Бурла предвиждаше, че четвъртата доза ще е нужна 12 месеца след третата.

Главният изпълнителен шеф на " Пфайзер " съобщи, че най-важното сега е да се обезпечат трети дози за зимата.

" Третата доза, съгласно мен, ще обезпечи доста добра отбрана ", сподели Бурла.

Той съобщи, че лекувания като пероралното антивирусно хапче Paxlovid на " Пфайзер " ще оказват помощ за попречване на хоспитализациите и надзор над коронавирус през зимата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР