Четвърт век измина от най-незабравимото за България футболно лято, което

...
Четвърт век измина от най-незабравимото за България футболно лято, което
Коментари Харесай

Конспирация: Марадона бил изигран с допинга в САЩ`94?

Четвърт век измина от най-незабравимото за България футболно лято, което обаче беше белязано и от най-големия допинг скандал със международна футболна звезда. На днешния ден преди 25 години гръмна новината, че легендата Диего Марадона е заловен със неразрешен стимулант и няма да играе за Аржентина в последния мач от груповата фаза с България.

Финалистите от предходното Световно състезание след това изгубиха от Пеневата чета с 0:2 без огромната си звезда в състава, а след това отпаднаха от Румъния в елиминациите и завършиха безславно присъединяване си на Мондиала.

Сега, толкоз години по-късно, проговори тогавашният доктор на националния тим на Аржентина Роберто Пеидро, който посочи тезата, че надали не казусът с допинга на Марадона е бил манипулиран и това е една огромна интрига против огромната звезда на "гаучосите ".

"Диего се усещаше доста благополучен в Съединени американски щати. Той се разхождаше умерено по улиците и безусловно никой не го спираше. Обикновено той не можеше едно кафе да изпие, непрекъснато имаше хора към него, само че в Щатите беше просто един от тълпата, никой не го познаваше. "

"Влязохме в един магазин и той си купи часовник, а продавачът единствено го попита дали е тук за Световното. Той не знаеше кой е Марадона. И Диего беше благополучен, тъй като отиваше спокоен по заведенията и можеше да си почине от шума към него. "

"Той беше спокоен и когато отиде да даде тази допинг-проба. Хвана здравната сестра, която трябваше да му асистира, за ръката и смигна дяволито на жена си: "Виж с кого отивам в тоалетната ". Даже допинг-ченгето, което чакаше там, беше негов почитател и искаше подпис непременно, а той се майтапеше с него. "

"Той не знаеше, че ще даде позитивна проба, тъй като не беше взел нищо съзнателно. Просто му го бяха сипали. Диего пиеше аминокиселини и запасите му бяха свършили, по тази причина си взе от Съединени американски щати. Но разликата е, че в Съединени американски щати поставят ефедрин в тях. Точно това се случи и видях разбора с очите си. Всички, които настояват, че той е пиел коктейл от анаболи, са лъжци и измамници ", съобщи Пиедро.

Един от играчите, които оказват най-голяма морална поддръжка на Марадона след този допинг-скандал е Христио Стоичков. Той праща поздравите си към аржентинеца през Пиедро, а на самия доктор му подарява своя фланелка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР