Четох че от тези ваксини се скасява живота ви. Бавна

...
Коментари Харесай

Как Русия организира кампания с инфлуенсъри срещу ваксините на Pfizer и АstraZeneca

" Четох че от тези ваксини се скасява живота ви. Бавна само че сигорна гибел. Кръфта почва. ДАСЕ съсирва по малко до момента в който ви убие " " Във самите ваксини, има чип анано частици жилязо с аломин с човшеко око няма късмет дасе види. Тези които са се боцнали стават проводник на магнитно поле, и лесни за управление това е самата им цел. Кой схванал рабрал, ще се осети на по късен стадий, ще падат като мухи. " " Опасно е да сте към имунизирани, повторно ме заразяват, предния път се разминах единствено с кашлица и храчки към седмица, този път ме тръшнаха на легло 4 дни до момента в който ми поразмине. И това единствено тъй като колешката ми кашляше към мен. Там където работя ни задължават, да сме с отровните сини маски (моята съм я облепил с тиксо от вътрешната страна да не вдишвам моргелони) ръкавици отдалеченост.. "

Вероятно всеки е срещал сходни постове във фейсбук и се е чудил, паралелно с друго, допустимо ли е тези хора да са толкоз необразовани (цитатите са действителни мнения от българската фейсбук мрежа, а правописът им е непокътнат в автентичен вид). Вероятно всеки има и познати, които са споделяли - онлайн или в обществените мрежи, терзания за сходни " рискове " от коронавирус имунизациите. И евентуално всеки си е задавал въпроса от къде, по дяволите, хората прихващат сходни " хрумвания ".

Ако предположите, че отговорът на последния въпрос е " от Русия ", е доста евентуално да сте прави. Част от опасенията и страховете за имунизациите, несъмнено, са естествено родени от незадоволителна връзка, осведоменост и познания на хората. Други обаче са съзнателно и целеустремено насаждани измежду потребителите на обществените мрежи, а " опорните им точки " са популяризирани от хора, които получават пари за тази цел. Неграмотните статуси пък - въпреки някои напълно достоверни, постоянно са умишлени и целят да се избегнат логаритмите на обществените мрежи, които засичат дезинформация.

Тази седмица разкри по какъв начин работят някои механизми на проведената антивакс агитация с генезис Русия. Компанията разгласи, че е премахнала стотици сметки, за които е открито, че са взели участие в дезинформационна акция против имунизациите. Фалшивите профили са били свързани с маркетинговата организация Fazze, която е част от основаната в Русия компания AdNow. Те са опитвали да привлекат авторитетни лица - така наречен инфлуенсъри, които против възнаграждение да популяризират подправени изказвания за имунизациите на AstraZeneca и Pfizer и да подкопаят доверието на обществото в тях.

Докладът на Фейсбук съвсем не откри отзив в българското осведомително пространство, отвън няколко къси дописки, макар че страната ни евентуално е измежду най-засегнатите от пропагандата против имунизациите страна в Европа. Разпознаваемите обществени гласове, които пропагандират против имунизациите са доста и намират плодородна почва и в обществените мрежи, и в медиите. Резултатът е, че на прага на нова вълна,, България има най-нисък дял на имунизирано население в Европейски Съюз - към 15%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР