Четката за зъби е необходимост на всеки един от нас.

...
Четката за зъби е необходимост на всеки един от нас.
Коментари Харесай

Не изхвърляйте старата четка за зъби

Четката за зъби е нужда на всеки един от нас. Но в това време тя самата може да размени десетки разнообразни домашен уреди и даже да ги надмине по успеваемост. Ето за какво не би трябвало да изхвърляте остарялата си четка и защо може да я употребявате, написа actualno.com.

1. За разчистване на кухненската печка

Използвайте остаряла четка за зъби, с цел да почистите печката в кухнята. Благодарение на дребния си размер и еластичната си козина, тя ще ви помогне да почистите замърсяванията тук-там, недостъпни за кърпите и гъбите.

2. За разчистване на фугите на плочките

С четката за зъби можете бързо и елементарно да почистите фугите сред плочките в банята и тоалетната. Потопете я в разтвор за избелване и изтъркайте мръсните зони с нея. След това изплакнете с чиста вода.

3. За разчистване филтъра на батерията на мивката

Използвайте четка за зъби, с цел да премахнете мухъла и бактериите от решетката на батерията на мивката.

4. За разчистване на клавиатурата на компютъра

Между клавишите на клавиатурата се натрупва огромно количество прахуляк и нечистотия. Почистването им е извънредно мъчно с елементарна забрадка или салфетка. Но с четката за зъби то е елементарно и бързо.

5. За разчистване на кухненското ренде за сирене

Опитните домакини знаят какъв брой е мъчно да се почисти този кухненски аксесоар от остатъците от сирене. Опитайте се да ги премахнете със суха четка за зъби и по-късно изплакнете рендето с препарат за миене на съдове.

6. За разчистване на царевицата

С помощта на четка за зъби ще премахнете елементарно „ косата “ на царевицата.

7. За боядисване на коса

Ако боядисвате косата си вкъщи, пробвайте да замените четката за багра с четка за зъби. Боядисването с нея е доста по-удобно, изключително в случай че косата ви е къса. Четката за зъби е с съвършен размер за тази и ще ви разреши да нанесете багра даже на труднодостъпните места.

8. За сресване на непокорна коса

Ако косата ви се къдри под дъжда и прическата ви наподобява разхвърляна, изчеткайте непокорните кичури с четка за зъби, навлажнена с лак за коса.

9. За разчистване на зеленчуци

Използвайте четка за зъби с мека козина, с цел да премахнете остатъците от тиня от гъбите и зеленчуците с тънка кожа. Подобна обработка удължава периода на валидност на продуктите - зеленчуците резервират по-дълго време свежестта си.

10. За разчистване на кухненска мивка

Четката за зъби е скъп асистент и за разчистване на мръсни кухненски умивалници.

11. За разчистване на сешоара

Използвайте четка за зъби, с цел да почистите откритите елементи на сешоара. Замърсяването на нагревателния детайл може да повреди уреда. Правете това разчистване на всеки 1-2 седмици, с цел да удължите живота на сешоара.

12. За разчистване на вентилатора в банята

С четката за зъби можете бързо и дейно да почистите вентилационните решетки в банята и въздуховодите в колата. В тях се натрупва доста прахуляк и нечистотия и те са отличната среда за размножаване на гъбички и бактерии. Свалете защитната решетка и почистете външните елементи на вентилатора със суха четка, по-късно ги избършете с влажна забрадка и обработете с антисептик.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР