Четка за грим за по-малко от 2 долара вместо традиционните

...
Четка за грим за по-малко от 2 долара вместо традиционните
Коментари Харесай

Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия

Четка за грим за по-малко от 2 $ вместо обичайните 30, 40, даже 50 $ в скъпите козметични магазин? Напълно е допустимо, в случай че пазарувате в някои от китайските онлайн магазини , които заливат международния онлайн пазар.

" Купих тази една четка за по-малко от $2. И тя е по-добра от скъпата четка, която употребих до в този момент. Пазарувам в Temu ", споделя американката Джанел Ариас.

Тя засяга главната в Китай, само че основана в Бостън компания Temu , която е една от най-новите трендове в електронната търговия.

Шопингът в сходно онлайн магазини обаче може да е прекомерно " зарибяващо " , споделя Voice of America (VOA) .

" Доста е пристрастяващо извършването на покупки в приложението, където п остоянно получавате оферти за покупко-продажби . Ако закупите даден артикул, то през идващите няколко минути получавате спомагателни бонуси, които може да употребявате ", споделя още Джанел.

 Друга учредена в Китай компания за електронна търговия на ниски цени е Shein , чието седалище е в Сингапур.

" Ключът към ценообразуването е неповторимият бизнес модел на компанията ", споделя професорът по бизнес Кристофър Танг от Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

" Те не употребяват доста реклами, а вместо това залагат на инфлуенсъри - нещо, което през днешния ден назоваваме обществена търговия. Shein употребяват Instagram, TikTok и Фейсбук с цел да разпространяват продуктите си ", разкрива проф. Танг.

Shein предлага бърза мода и работи в тясно съдействие с заводи в Китай. Произвеждат се дребни партиди , само че компанията съхранява доста първични материали. Компанията употребява изкуствен интелект с цел да изследва търсенето на клиентите си, с цел да може да предложи допустимо най-вече артикули на атрактивни цени.

Следи се кои артикули преглеждат потребителите на приложението, както и кои артикули по-късно те закупуват. По този метод се наблюдават трендовете и се поръчват о т фабриките всеобщо да създават продуктите, към които клиентите са показали интерес .

Другата причина за сегашния взрив на китайската електронна търговия, са ниските цени. В доста страни обаче се повдига въпросът - дали това ценообразуване не е знак за трудова употреба .

Говорител на Shein тъврди, че компанията има политика на нулева приемливост към насилствения труд и се ангажира да зачита правата на своите служащи по цялата верига на доставки. От Temu обаче нямат коментар по въпроса.

Судентът Захан Риаз споделя пред Voice of America (VOA), че не желае да пазари от този вид компании за електронна търговия.

" Бързата мода основава мног о проблеми във връзка с правата на служащите , изключително в непознати страни, а по-късно също по този начин генерира доста боклуци ", счита той.

В същото време има доста недоволства от консуматори от целия свят , които включват проблеми с качеството на продукта, доставката или обслужването на клиенти.

Въпреки това специалистите считат, че компании като Tеmu и Shein ще продължат да се развиват сполучливо , тъй като потребителите харесват положителните предложения.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР