Четирийсет души потърсиха медицинска помощ в Хонконг след снощните сблъсъци

...
Четирийсет души потърсиха медицинска помощ в Хонконг след снощните сблъсъци
Коментари Харесай

40 пострадали при снощните сблъсъци в Хонконг

Четирийсет души потърсиха здравна помощ в Хонконг след снощните конфликти на полицията с стачкуващи в разнообразни региони на града. Това заяви през днешния ден в. " Саут Чайна морнинг пост ", представен от информационните организации.

Сред потърпевшите има жена, ранена с гумен патрон в окото, а чиновник на реда е получил изгаряния от коктейл " Молотов ", хвърлен от радикалните протестиращи.

За разпръсване на неразрешените антиправителствени митинги полицията употребява тук-там гумени патрони и сълзотворен газ. Продемократични деятели упрекнаха силите на реда в непотребна свирепост и заплашиха с нови огромни акции, по-специално на интернационалното летище.

Вече над два месеца участниците в всеобщи митинги в Хонконг упорстват за оставката на основната администраторка Кари Лам и за следствие на жалбите за полицейско принуждение.

Вълненията започнаха, откакто управляващите се пробваха да прокарат закон, допускащ изгонването в Китай на обвинени в закононарушения, с цел да бъдат съдени там. Под натиска на публичното мнение Кари Лам отдръпна законопроекта, само че антиправителствените митинги продължиха.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР