Четирите управляващи партии ще се съберат днес на заседание, за

...
Четирите управляващи партии ще се съберат днес на заседание, за
Коментари Харесай

Коалиционен съвет обсъжда кандидатурите за управител на БНБ

Четирите ръководещи партии ще се съберат през днешния ден на съвещание, с цел да разискват тематиката, която докара до напрежение посред им през последните дни - избора за шеф на Българска народна банка. 

Коалицията излезе с две кандидатури -  Андрей Гюров, повдигнат от " Продължаваме промяната ", и Любомир Каримански от " ИТН ". Председателят на " Демократична България " Христо Иванов прикани за тяхното отдръпване и намиране на обща, която да сплоти ръководещото болшинство и да се употребява с поддръжката на целия парламент. Българска социалистическа партия се причисли към тази позиция.

Иванов призна, че усеща напрежение сред " Продължаваме промяната " и " ИТН ", само че в това време ръководителят на Народното събрание Никола Минчев увери, че обединението не е застрашена от раздробяване и изборът за шеф на Българска народна банка няма да докара до нейния край. 

В събота ръководителят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов упрекна Кирил Петков и Асен Василев в променчивост по отношение на уговорките си за възможното систематизиране на постовете от квотата на партията му. 

Пред " Дарик ", че въпросът за номинацията на Любомир Каримански отпред на Българска народна банка е бил обсъждан още преди сключването на съдружно споразумение - на среща сред Петков, Василев и Слави Трифонов. 

В същия ден финансовият министър до каква степен Каримански дава отговор на условията за поста. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР