Четирите точки, по които да разговаряме ги има във всички

...
Четирите точки, по които да разговаряме ги има във всички
Коментари Харесай

Лидерската среща без резултат: Отиваме на пети избори

Четирите точки, по които да беседваме ги има във всички стратегии, уверен съм, че отиваме за пети път на избори, по-късно отново същото ще се приказва, в случай че на сходен формат авансово не се изговори по какъв начин да се образува структуриращо държавно управление.

Днес ги няма вашите съдружни сътрудници от преди месец – Политическа партия и Демократична България. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

За нашето държавно управление с Габровски, което предложи не му доближиха 5 депутати, тъй като този диалог не беше извършен преди. Тогава нямаше да има значение чии е мандатът – първи, втори, трети. Ако имахме сходно решение къде може да се направи държавно управление и Радев щеше да се съобрази с това. На нас не ни стигна мъдрост, нито мощ, нито воля. Как са го подкарали с добре работещ парламент, само че не могат да излъчат държавно управление. Дори за отхвърли да беседват с вас, даже вие нямате разграничителни линии или червени линии които да тормозят, съобщи Борисов.

Най-лесно е хайде още акция, приказки, никой не желае съществено да огледа към ръководството, тъй като е тежко, съобщи още Борисов.

Отговорът „ не “ е „ не “, този диалог има смисъл за идващите избори, в случай че се беше провел преди да се раздадат мандатите и всички партии, и се беше намерило решение.

Ще пратя през Изпълнителната комисия всички звена в страната да се произнесат. Хората, които стоят зад всяка партия ние сме последните, които бихме създали държавно управление с Българска социалистическа партия. Уважаваме тяхната покана, повтори Борисов.

Да върнем парламентарната република, диалозите за ръководство са в Народното събрание, а не по кабинетите, сподели Борисов.

Въоръжението за Украйна мина с болшинството на ГЕРБ, БВ, Движение за права и свободи, това, което Българска социалистическа партия е поставила като червени линии, Ф-16 мина, въоръжението и всичко останало това са закони, признати от Народно събрание към този момент, какъв е казусът. Надали последващо държавно управление ще даде оръжие за Украйна.

Ще създадем всичко допустимо за процеса за правосъдната промяна. Конгресът на ГЕРБ ни е задължил да не одобряваме коалиция с Българска социалистическа партия. Но ще беседвам с сътрудниците за сходна възбрана, тъй като Българска социалистическа партия доста се промени не би трябвало да е спирачка за някакъв тип техническо, експертно, програмно държавно управление в един миг. Сега няма по какъв начин да ви подкрепим, само че показваме почитание към вашите гласоподаватели, вашата ПГ, добави Борисов.

Президентът връчи третия мандат на Българска социалистическа партия, ние сме проявявали отговорност в такива моменти. Наясно сме всички, че България е в политическа рецесия. Нашето предпочитание е да приказва по какъв начин преодолявайки политическата рецесия, можем да преодолеем другите рецесии. Ние сме разнообразни и политически и идеологически, само че пред нас стоят по-важни въпроси за България сега, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Изненадани сме, че ги няма ръководителите на Политическа партия и Демократична България. Готвейки се за тази среща направихме сериозен разбор на стратегиите на партиите и извеждаме напред 4 въпроса, съществуващи във всички стратегии на всички партии, търсили сме това, което може да ни сплоти - законите по ПВУ, приемане на бюджет за 2023, Шенген ни правосъдна промяна, добави Нинова. Ако има предпочитание ще се откри метод, в случай че няма предпочитание, ще се откри причина. Предлагаме да търсим метод, сподели Нинова. Тя сподели, че прави оценка високо наличието на водачите на другите партии на срещата.

“Търсихме разговор във всеки един аспект. Ние призоваваме за разговор, само че отсреща виждаме ултиматуми, червени линии, опълчване. Днешната среща е доста значима и нужна в тази налична рецесия “, това съобщи водачът на Движение за права и свободи, Мустафа Карадайъ.

„ При нови избори най-вероятно още веднъж две партии няма да са задоволителни за кабинет, тъй че още веднъж би трябвало да има разговор, с такива червени линии и опълчване няма по какъв начин той да бъде сбъднат “. От тази позиция тази среща и тези поръчки, които чувам от в този момент, са положителни предпоставки, само че би трябвало да има консенсус за държавно управление, освен за политики. За бюджета за 2023г. ние към този момент казахме, че сме подготвени да работим, само че предварителният популизъм слага под риск от време на време финансовата непоклатимост в страната и е по-добре да се съобразим с това, което произвеждаме, тъй като 15 милиарда дълг на година е сериозна цифра, след което поражда въпроса кой ще го връща. За Шенген нашата позиция е ясна, а за правосъдната промяна – от няколко години отговорността е на Движение за права и свободи, доста хора приказват за такава промяна, само че не вършат никакви дейности “, разяснява още Карадайъ.

Малко просрочен, само че този разговор е нужен. Диалог и взаимоотношение е смисълът на нашето наличие в Народното събрание, смисълът на политическото взаимоотношение, което може и е призовано да взема решение проблемите. Това съобщи водачът на Български напредък Стефан Янев.

Лидерите са тези, които водят и намират решения в сложни обстановки, приветствам всички присъстващи водачи, по тази причина, че са показали по какъв начин могат да преглъщат партийното его в полза на България на всички български жители, това е вярното, тъй като без взаимоотношение и разговор, не сме в положение да предложим решения, които са нужни. Едно от тях е съставянето на държавно управление, сподели Янев.

Извинявайки се по какъв начин не можем да намерим решение, заставайки пред гласоподавателя на едни избори, ние нямаме причини за пред света, за това моя апел е да намерим нужните причини тук, да приказваме и за цели и за политика и за способи на търсене на решение, като явно нашите нюанси за тези цели, които изброихте и ние одобряваме, нашите нюанси може да се обсъдят и да се търси пресечна точка. От тази позиция от името на БВ приветствам всички присъстващи, да, заявявам, че това е верният метод, и разговор, разговор и отново разговор, добави Янев.

Нинова посочи, че сега се намираме в рецесия, чрез която се разрушава парламентарната република и моделът Радев се трансформира в опасност за парламентарната република. „ Казвате, че имаме един работещ парламент, може би в количество признати закони- може би да, само че работещ парламент с плаващи болшинства, не е работещ дейно. Това не подсигурява резистентност, предвидимост за стопанска система, за хора, за ограничения в тяхна изгода “, това съобщи Нинова, обръщайки се към Борисов. „ Днес отводът от присъединяване на Демократична България и Политическа партия е забележим за това да няма работещо болшинство. Няма да променим позицията си по предоставяне на оръжия за Украйна, а що се отнася до нашите конгреси и решенията там- това са вътрешни решения. Сега би трябвало да приказваме за дейности в полза на страната. Заговорихте за модела Радев- питате с какво той е по-добър. Моделът Радев е по-различен, тъй като с вас водихме борбите тук в Народното събрание като две парламентарни сили, а в този момент сме изправени пред друга рецесия, в която се разрушава парламентарната република посредством многото служебни кабинети “, акцентира още водачът на Българска социалистическа партия. „ Ние направихме каквото можахме, с цел да подкрепим българските фамилии, само че нямаме ли бюджет за 2023г. то най-вече ще пострадат те. Ако няма такова решение, ще оставим до лятото хората без приходи, това е ваше предпочитание. Тепърва ще се взема решение дали ще има експертен кабинет, ще се разяснява вътре в Българска социалистическа партия “, изясни още Нинова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР