Четирите големи тенис турнира за 2021 г. приключиха отдавна, но

...
Четирите големи тенис турнира за 2021 г. приключиха отдавна, но
Коментари Харесай

Форбс обяви петимата най-високоплатени тенисисти за 2021 г.

Четирите огромни тенис шампионата за 2021 година завършиха от дълго време, само че не те дефинираха кои са най-печелившите тенисисти на годината. Защото, става известно, че даже и да не играят изобщо на корта, най-големите тенис звезди си докарват солидни приходи.

Ето класацията на " Форбс " за най-високоплатените тенисисти.

5. Рафаел Надал

През миналата година Рафа съвсем не е стъпвал на корта, тъй като лекуваше контузия на коляното. Това обаче не му попречи да печели, с помощта на рекламните му контракти с Nike, Tommy Hilfiger, Kia и Richard Mille.

Печалби от тенис: 4 благ. $

Печалби от спонсорски контракти: 23 милиона $
свързани новини3086на 16.08.2021
4. Новак Джокович

Ноле взе купата от три от четирите шампионата на Големия шлем - от откритите шампионати на Австралия и Франция, както и Уимбълдън. С това стана най-печелившият тенис състезател на годината като суми от шампионати. За останалите му облаги способстваха договорите му с Lacoste, Asics и Hublot.

Печалби от тенис: 8 благ. $

Печалби от спонсорски контракти: 30 милиона $

3. Серина Уилямс

Серина може и да не е печелила купа от Големия шлем от 2017 година насам, само че това не е навредило на активите й. Благодарение на рекламните контракти с Nike, JPMorgan Chase и Apple.

Печалби от тенис: 1.8 благ. $

Печалби от спонсорски контракти: 40 милиона $

2. Наоми Осака

Миналата година японката надмина Серина Уилямс като най-високоплатената тенисистка в света. Тази година тя завоюва откритото състезание на Австралия, само че по-късно се отхвърли от шампионатите до края на годината и по този начин от трета в света се оказа на 13 място в женския тенис сега. Подобно на Уилямс обаче, Осака няма защо да се тормози за портфейла си поради договорите си с Nike, Sweetgreen, Barbie и Nissan, написа " Лайфстайл.бг ".

Печалби от тенис : 5.1 благ. $

Печалби от спонсорски контракти: 55 милиона $

1. Роджър Федерер

40-годишната тенис легенда имаше тежка година, през която трябваше да се оправя с разнообразни контузии. Не бива обаче да се тормозим за него - за 16-та поредна година той е най-високоплатеният тенисист съгласно класацията Forbes. Rolex, Credit Suisse и Uniqlo са част от марките, с които работи.

Печалби от тенис: 600 хиляди $

Печалби от спонсорски контракти: 90 милиона долара
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР