Четирисет и вторият парад на гордостта в Берлин започна за

...
Четирисет и вторият парад на гордостта в Берлин започна за
Коментари Харесай

Гей парадът в Берлин започна онлайн заради коронавируса

Четирисет и вторият церемониал на гордостта в Берлин стартира за първи път онлайн през днешния ден следобяд с лъчение онлайн в интернет, вместо с улични шествия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Във връзка с пандемията от ковид в Дома на статистиката на централния площад Александерплац беше оборудвано студио за предаване онлайн. Около 30 организации и представители на разнообразни лесбийски, гей, бисексуални, транссексуални, интерсексуални и други (ЛГБТИ) групи взеха присъединяване в мултимедийното събитие под мотото "Не крий гордостта си! ".

"В нашия град, в нашата страна, не трябва да одобряваме съществуването на хомофобски набези! ", съобщи кметът на Берлин Михаел Мюлер, застанал против знаме с цветовете на дъгата, спуснато на постройката на кметството, известно като Червеното кметство поради цвета на фасадата.

Заместник-председателката на Бундестага (долната камара на парламента) Клаудия Рот от опозиционната партия на Зелените прикани за "равни права, а освен малко равни права ".

Берлин даде помощи на затворени клубовете и концертни зали поради пандемията

"Потъпкването на хомосексуалистите в източноевропейските страни не трябва да бъде забравяно! ", посочи тя.

За вечерта са планувани музикални събития.

В ЮТюб, където се излъчва парадът, мненията валят всяка секунда. "Напълно извънредно е да не сме там непосредствено ", написа един от феновете.

Въпреки това няколко дребни демонстрации се организираха присъствено в немската столица. Участниците носеха облекла, украсени с знамена в цветовете на дъгата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР