Четириногият любимец успя да влезе в Книгата за рекордите на

...
Четириногият любимец успя да влезе в Книгата за рекордите на
Коментари Харесай

Тя е на 26 години: как живее най-възрастната котка в света

Четириногият любим съумя да влезе в Книгата за върховете на Гинес

Котката на име Флоси е родена на 19 декември 1995 година Това се потвърждава от данните във ветеринарните книги. През декември 2022 година тя ще навърши 27 години. Невероятно, в случай че тези числа се преведат в човешка възраст , ще се окажат цели 120 години.

Трицветната котка към този момент изцяло усеща старостта си – вижда зле и не чува съвсем нищо. Въпреки това Флоси остава също толкоз игрива и привързана към хората, колкото и в годините на своята младост.

Как живее дълголетната котка?

В една зимна заран през 1995 година Флоси е открита на улицата от чиновник на болница в окръг Мърсисайд. Мъжът донесъл у дома котето и се грижил за него щели 10 години. Тогава се случило по този начин, че притежателят на домашния любим умрял. Въпреки това, не след дълго котето въобще не се появило на улицата. За нея се е погрижила сестрата на починалия притежател.

Флоси живя в новата къща още 14 години

И нещастието се случи още веднъж. Жената умряла от напреднала възраст. Тогава дълголетната котка попаднала в ръцете на сина на първия притежател. Животното обаче не останало дълго там. През лятото на 2022 година мъжът осъзнал, че просто не може да обезпечи на котката подобаващи грижи заради нейните болести – слепота и глухота.

Заради това той трансферирал котката на грижите на локален подслон. Служителите на институцията бяха откровено сюрпризирани, когато схванаха възрастта на пухкавата хубавица. Именно те се обърнаха към Книгата за върховете на Гинес, с цел да схванат дали Флоси е най-дълголетната котка в света. В последна сметка тя фактически се оказа най-възрастният представител на типа си.

И какво от това?

Доброволката Вики Грийн решила да вземе гальовната котка в дома си. Жената по този начин или другояче имала опит в грижите за възрастни котки. Затова не й беше мъчно да приюти Флоси в жилището си. Според Грийн новата ѝ съквартирантка бързо се приспособила към къщата – тя имала добър вкус и желанието да се втурва из къщата с играчки не е изчезнало, макар възрастта ѝ.

Имайте поради, че по-рано за най-старата котка измежду всички типове беше приета като котка на име Cream Puff от Америка. Тя умряла през 2005 година на 38-годишна възраст.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР