Четириног уличен любимец, който е жива атракция за варненци и

...
Четириног уличен любимец, който е жива атракция за варненци и
Коментари Харесай

Култов уличен любимец изчезна във Варна, друг домашен сладур беше изоставен на гарата

Четириног махленски любим, който е жива атракция за варненци и гостите на града години наред, е липсващ, научи Varna24.bg от споделен коментар в групата " Зоополиция Варна ".  

" Варна! Това е Бела, тя е 17- годишна и от бебе живее на центъра на Севастопол. Вчера е била взета от мъж и жена. Хората, които се грижат за нея от бебе, желаят да знаят къде е и кой и за какво я е взел … дано в случай че сте решили да й осигурите старините най-малко пишете къде е и по какъв начин ще бъде гледана, с цел да са спокойни всички, които я познават и обгрижват там ", показа Габриела Павлова.

Публикацията разпали разгорещена полемика във фейсбук. 

" Това куче от години нощува на мека постеля пред входа ни, а в дъждовните и студени дни го оставяме отворен и тя си влиза сама, след това излиза с някого от нас заран. Дават и се освен храна и вода, само че и лекарства. Майка ми преди години я прибираше няколко пъти в огромните зими в мазата, която е топла от въздуховоди на климатик, чиста и за Бела имаше постеля. Изгриза вратата и излезе. Това не е куче, което някой може да прибере ", разяснява Бистра Рачева, дамата, която се грижи за четириногия любим на хиляди варненци и туристи.

" Това кученце Е Варна! Ако е изчезнало, би трябвало да му се постави монумент! ", счита Теодор Казаков, а коментарът му провокира различен,в който се показва вяра, че животинчето е живо и крепко и няма потребност от монумент. 

" Вие от къде знаете, че кучето е в " подобаващи " условия? Напълно е допустимо да е прибрано в някое от тези незаконни депа с кучета за експорт, заобиколено от 50 кучета, които лаят по него, употребявано за " куче - касичка " за дарения!

Кучето е трайно маркирано от общината и единственият легален и етичен метод да бъде взето от мястото, където е прекарало целият си живот е посредством подаване на заявление до община Варна и осиновяване! " безапелационна е Ани Янкова в отговор на коментар, съгласно който  кучето е прибрано, с цел да е на по-добро място. 

" Чух от другари, че немскоговорящ мъж се разхожда из града и храни котки и кучета - май нещо като animal help загатнаха ", гласи коментар на Дияна Димитрова. 

Докато в групата се търси отговор на въпросът: " Къде е Бела и кой я взе? ", различен коментар също провокира остра реакция и развълнуван спор във фейсбек, видя Varna24.bg

" Кученцето от гара Варна е изоставено от украинци...!Продължава да обикаля и плахо тича по пероните на гарата. Не се дава на никой! Колегите жепейци споделиха, че го хранят, само че идва зима...Кой може да му помогне, Моля! ", гласи коментар на Татяна Стефанова.

" Изоставено е, тъй като не са им дали да го вземат с тях...Мислите ли, че при война можеш да вземеш всичко...паспорти и така нататък, или пък в случай че си ги взел, то би трябвало да търсиш ветеринар, с цел да удостовериш, че е твое и да пътува с теб..., само че те нямат време украинците за това....местят ги от място на място....тръгват натам, насам... Абе изобщо....трудно е! ", счита Ралица Стойнева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР