Четиринайсет полицаи са били ранени по време на антирасистките протести

...
Четиринайсет полицаи са били ранени по време на антирасистките протести
Коментари Харесай

14 полицаи са ранени при антирасистките протести в Лондон

Четиринайсет служители на реда са били ранени по време на антирасистките митинги в центъра на Лондон през вчерашния ден, заяви през днешния ден началникът на полицията в английската столица Кресида Дик, представена от Ройтерс.

В изказване тя сподели, че е "дълбоко смутена и потисната " от това, че малко на брой участници в другояче мирния митинг са показали вечерта принуждение против конни служители на реда, което е довело до пострадването на 14 чиновници на реда. "Броят на офанзивите е стряскащ и безусловно недопустим " акцентира Дик, предава Българска телеграфна агенция.

Протестите против гибелта на Джордж Флойд обгърнаха и Австралия и Азия

Демонстрацията беше във връзка гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд, породена от бял служител на реда по време на арест в американския град Минеаполис.

Лондонската полиция заяви, че по-рано тази седмица при митинги в английската столица са били ранени други 13 служители на реда и са били осъществени голям брой арести. Една полицайка е паднала през вчерашния ден от коня си и е била настанена в болница без заплаха за живота.

За през днешния ден в Лондон са планувани нови митинги. Кресида Дик прикани хората да намерят различен метод да изразят мнението си вместо да излизат на улиците и да рискуват заразяване с новия ковид.

Антирасистките митинги в Лондон и други огромни английски градове, в които се включиха хиляди хора, безспорно усилват риска броят на инфектираните с ковид още веднъж да стартира да нараства, съобщи през днешния ден министърът на опазването на здравето Мат Ханкок, представен от Ройтерс.

В изявление за телевизия Скай нюз Ханкок акцентира, че поддържа твърдо позицията на стачкуващите. "Самият вирус обаче не прави разлика сред хората и събирането (на хора) на огромни групи краткотрайно нарушава разпоредбите тъкмо тъй като покачва рискът от разпространение на този вирус ", предизвести в това време той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР