Четиринайсет души се водят безследно изчезнали в Украйна при пожар

...
Четиринайсет души се водят безследно изчезнали в Украйна при пожар
Коментари Харесай

14 души се смятат за безследно изчезнали след голям пожар в Одеса

Четиринайсет души се водят безследно изчезнали в Украйна при пожар в Одеса, заяви през днешния ден президентът Володимир Зеленски, представен от " Франс прес ".

Огънят обхванал през вчерашния ден постройка в центъра на града, където са ситуирани пространства на междинни и висши образователни заведения. Загинала е 16-годишна студентка, потърпевши са още 27 души.

Тази заран пожарът бе сподавен, само че десетки огнеборци към момента претърсват руините на шестетажното здание, отчасти разрушено.

Зеленски изрази във " Facebook " вяра да бъдат открити живи колкото може повече от изчезналите.

Сред ранените има седем пожарникари, петима от потърпевшите са в тежко положение. Властите са почнали следствие по случая. Едноминутно безмълвие бе оповестено във Върховната рада - украинския парламент.

Няма данни за потърпевши или починали български жители при пожара, избухнал в постройката на Одеския лицей по стопанска система, право и хотелско-ресторантски бизнес и довел до жертви и десетки потърпевши. Това оповестиха от Министерството на външните работи.

По информация на Генералното консулство на България в Одеса не престават напъните за откриването на четиринадесет души, които се водят в неопределеност. Във връзка с пожара 5 и 6 декември са оповестени за траурни дни в града, където са анулирани всички публични и празнични мероприятия, допълват от ведомството.

Генералното ни консулство е в непрекъснат контакт с локалните управляващи.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с генералното консулство в Одеса на телефони: +380 48 746 65 54, +380 48 746 65 58, +380 68 293 0048, както и с посолството ни в Киев на телефони: +380 44 235-22-02; +380 44 246-72-37, написа в известието.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР