Четиринайсет души се водят безследно изчезнали в Украйна при пожар

...
Четиринайсет души се водят безследно изчезнали в Украйна при пожар
Коментари Харесай

Голям пожар в Одеса има жертви, нямапострадали български граждани

Четиринайсет души се водят безследно изчезнали в Украйна при пожар в Одеса, заяви президентът Володимир Зеленски. Огънят обхванал през вчерашния ден постройка в центъра на града, където са ситуирани пространства на междинни и висши образователни заведения. Загинала е 16-годишна студентка, потърпевши са още 27 души, в това число и шестима пожарникари. Тази заран пожарът бе сподавен, само че десетки огнеборци към момента претърсват руините на шестетажното здание, отчасти разрушено. Зеленски изрази във Фейсбук вяра да бъдат открити живи.
Няма данни за потърпевши или починали български жители при пожара, избухнал в постройката на Одеския лицей по стопанска система, право и хотелско-ресторантски бизнес, довел до жертви и десетки потърпевши, оповестиха от българското Министерство на външните работи.
 

По информация на Генералното консулство на Република България в Одеса не престават напъните за откриването на четиринадесет души, които се водят в неопределеност. Във връзка с пожара 5 и 6 декември са оповестени за траурни дни в града, където са анулирани всички публични и празнични мероприятия.
Генералното ни консулство е в непрекъснат контакт с локалните управляващи.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с генералното консулство в Одеса на телефони: +380 48 746 65 54, +380 48 746 65 58, +380 68 293 0048, както и с посолството ни в Киев на телефони: +380 44 235-22-02; +380 44 246-72-37.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР