Четиринадесет млади мъже, нерегламентирано преминали през границата на Република България

...
Четиринадесет млади мъже, нерегламентирано преминали през границата на Република България
Коментари Харесай

Задържаха още 14 млади афганистанци, минали нелегално границата

Четиринадесет млади мъже, нерегламентирано минали през границата на Република България и арестувани край Разград, са привлечени към наказателна отговорност по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

В следобедните часове на 1 април, в региона на град Лозница, обл. Разград, са арестувани две групи непознати жители, без документи за идентичност,  самоопределящи се като афганистанци. Само двама от тях са заявили, че са пълнолетно – на 19 година и на 24 година, а останалите са декларирали, че са малолетни и възрастта им е сред 14 година и 17 година

Чужденците са минали незаконно държавната българо – турска граница на неустановено все още място, като са прескачали през съществуващата там ограда. Всички те декларирали, че желали да преминат през България без желание да остават в страната.

Работата по формираните бързи производства продължава под управлението на прокурор от Районна прокуратура – Разград. Очаква се Районният съд в града да насрочи съвещания по делата. Всички 14 лица за арестувани с разпореждане на наблюдаващ делата прокурор с оглед довеждането им пред съда за период до 72 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР