Четиринадесет младежи израснали в институции или в незаконни постройки попаднаха

...
Четиринадесет младежи израснали в институции или в незаконни постройки попаднаха
Коментари Харесай

Отбор на надежда направи селекция за европейското първенство в Нидерландия

Четиринадесет младежи израснали в институции или в противозаконни постройки попаднаха в разширения състав на националния "Отбор на вярата ", който ще вземе присъединяване на европейско състезание по стрийт футбол в Утрехт, Нидерландия от 13 до 19 септември тази година.

Заради пандемичната обстановка в международен мащаб шотландската фондация Homeless World Cup за втора поредна година анулира провеждането на международното състезание по футбол за бездомни хора.

Това предизвика нидерландската организация Stichting Life Goals да провежда европейско състезание с присъединяване на 10 локални и 10 задгранични тима от целия континент.

Националният селекционер на "Отбор на вярата " Борислав Фердинандов направи своя избор след провеждането на 5 селекционни шампионата на Национална футболна база Бояна през месеците май и юни. В надпреварите взеха присъединяване почти 70 младежи от градовете София, Пловдив, Сливен, Пазарджик, Ракитово, Петрич, Самоков и Драгоман.

Фердинандов включи в разширения състав на "Отбор на вярата " петима някогашни национали от международни шампионати за бездомни хора, петима играчи взели присъединяване в миналогодишния интернационален шампионат по стрийт футбол, проведен от компанията "Спортс Мениджмънт България " в гр. Перущица, както и 4 момчета, които са част от отбора за първи път. Четирима от селектираните са били или не престават да бъдат институционализирани.

"Отбор на вярата " е план за обществено включване на хора в неравностойно състояние, който реализира 100 % успеваемост при работата с националните си състезатели от 2011 до през днешния ден.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР