Четиримата ученици - победители в програмата “Прокурор за един ден”,

...
Четиримата ученици - победители в програмата “Прокурор за един ден”,
Коментари Харесай

Четирима ученици, победители в програмата Прокурор за един ден, посетиха Съдебната палата

Четиримата възпитаници - спечелили в програмата “Прокурор за един ден”, посетиха през днешния ден Съдебната палата в гр. София, оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Те бяха посрещнати от заместника на основния прокурор при Върховната касационна прокуратура Даниела Машева и представителя на основния прокурор Сийка Милева. Победителите бяха съпроводени от ръководителя на Асоциация на прокурорите в България Владимир Николов и прокурор от Кралската прокурорска работа към Британското посолство в София.

Учениците - Касандра Радославова от Плевен, Златка Димитрова от Пловдив, Ванеса Филипова от София и Любка Ангелова от Самоков, бяха осведомени с работата на прокурорите във Върховната касационна прокуратура. Те от своя страна описаха за мотивацията си да вземат участие в състезанието за есе и споделиха фантазията си да станат прокурори.



Програмата “Прокурор за един ден” бе оповестена на 16.11.2021 година от Асоциация на прокурорите в България взаимно с Центъра за етнически разговор и приемливост “Амалипе” и Младежка фондация „ Арете “ по случай Международния ден на толерантността – 16 ноември. Ученици сред 16 и 18 години трябваше да напишат есе за правосъдната система и работата на прокурора. Инициативата е на Кралската прокурорска работа към Британското посолство в София и добавя към този момент добре познатата и сполучлива друга кампания– „ Посланик за един ден “.



Програмата цели да бъдат насърчени ромски младежи от цяла България да обмислят бъдеща роля или професионална кариера в системата на наказателното правораздаване, като им се даде опция да схванат какво е да бъдеш прокурор и да се сложи акцент върху значимостта на върховенството на закона измежду младежите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР