Четиримата свидетели, които остава да бъдат разпитани по делото за

...
Четиримата свидетели, които остава да бъдат разпитани по делото за
Коментари Харесай

Сагата с платена любов в хотел „Мерита” на финала, съдът няма да търси повече свидетели

Четиримата очевидци, които остава да бъдат разпитани по делото за платена обич в хотел „ Мерита ”, към момента се търсят. Това стана ясно във вчерашното съвещание в Окръжен съд  – Пловдив. От направена информация в Криминална полиция е видно, че лицата към момента не са влизали в България и не могат да бъдат постоянно призовани по делото.
Прочетете още
Ако не се явят и на идващото съвещание, то ще бъдат прочетени показанията им, дадени в хода на досъдебното произвеждане и по този метод ще бъде завършено правосъдното разследване.

Делото против Асен Асенов – Мустафата се гледа към този момент повече от година в Пловдивския областен съд, като на подсъдимия са повдигнати общо две обвинявания - за даване на пространства за осъществяване на полови услуги и за пране на пари. Твърди се, че стопанисваният от него хотел „ Мерита ” е бил обществен дом. Обектът се намира в непосредствена непосредственост до Околовръстното шосе и отбивките за автомагистрала " Тракия ".

Днес по делото постъпи и изисканата в предходното съвещание информация от бранш „ Пътна полиция ” за документите с които са закупени и са регистрирани колите, които съгласно прокуратурата са с пари от проституция. По искане на страните справките ще бъдат прегледани и коментирани в идващото правосъдно съвещание, с цел да могат да се срещнат обширно с тях.

Припомняме, че според обвинителния акт на Антон Асенов са повдигнати две обвинявания. Първото е по тази причина, че от февруари 2014 година до 19 май 2020  година, в мотела, който е бил нает от него, е предоставял стаи на седем дами и един мъж за осъществяване на секс и блудствени дейности.

Второто обвиняване е, че в същия интервал от време е направил покупко-продажби с имущество в изискванията на пране на пари - възнаграждение на наеми и закупуване на 11 автомобила, всичко на обща стойност 383 963 лв., като е знаел, че паричните средства са добити посредством осъществяване на закононарушение. Сред колите имало марки – „ Мерцедес “, „ Ауди “, „ Мазда “, БМВ и други Според обвиняването всички тези пари са получени от проституция.

Първоначално Мустафата работил като готвач в мотела край Пловдив. През 2014 година го взел чартърен. За пространствата се договорил да заплаща по 2000 евро, като изпращал всеки месец по 1 000 евро на двамата притежатели. Повечето от пространствата се употребявали от дами, предлагащи платени полови услуги – на стойност сред 20 и 30 евро за клиент. Те предоставяли част от „ заработените “ пари на Антон.

В „ Мерита ” нормално отсядали турски водачи на камиони. През годините личният състав в мотела и заведението постоянно се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, защита и др.  Случвало се и сервитьорките също да дават полови услуги. Ежедневно в обекта се намирали най-малко по 6-7 дами, които проституирали.

Очаква се делото да бъде решено през януари 2024 година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР