Четиримата кандидати за главен архитект на Пловдив ще се явяват

...
Четиримата кандидати за главен архитект на Пловдив ще се явяват
Коментари Харесай

Кандидатите за главен архитект на изпит по Коледа

Четиримата претенденти за основен проектант на Пловдив ще се явяват на изпит в общината в навечерието на Коледа - на 18 декември. За тази дата е планувана отбрана на концепциите за развиването и планирането на Пловдив, които те би трябвало да предадат до края на работния ден на 30 ноември. Така ще имат повече време, с цел да се приготвят за отбраната, изясни дългия период основният секретар на община Пловдив и началник на конкурсната комисия Ангелина Топчиева.

За мястото на основен проектант се състезават архитектите Цветелин Цоневски, Хубена Салджиева, Илко Николов и Кирил Събчев. И четиримата сега са на свободна процедура. Арх. Цоневски е общински консултант от " Кауза Пловдив ". Бившият ръководител на Общинския съвет и дълготраен началник на пловдивската конструкция на САБ арх. Илко Николов, както и неговата колежка арх. Хубена Салджиева към този момент са се явявали тази година на състезанието, само че тогава комисията не се спря на никого от шестима претенденти.

Едно от условията на общината към претендентите е да показват своята визия за Пловдив като Европейска столица на културата. След отбраната им следва събеседване. В комисията вземат участие и представителите на браншовите организации САБ и КАБ.
тагове основен проектант претендент изпит коледа
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР