Четиримата българи се наредиха след 50-ото място в старта от

...
Четиримата българи се наредиха след 50-ото място в старта от
Коментари Харесай

Българите след 50-о място в Световната купа по биатлон в Йостерсунд

Четиримата българи се подредиха след 50-ото място в старта от Световната купа по биатлон при мъжете в дисциплината 20 км самостоятелно. Владимир Илиев приключи 52-и с 6 неточности при стрелбата и закъснение от 7:09.4 минути, което го прави най-хубавият наш играч през днешния ден. Но неточните изстрели бяха водещият миг в днешния старт, като едвам петима биатлонисти от общо 108 стартирали приключиха без неточност при рубежа.

Големият любимец и любим на публицистите Мартен Фуркад (Франция) приключи на 3-о място с две неточности и закъснение на 2:14.3 минути. Норвежецът Йоханес Тингес Бьое завоюва старта с време 53:24.5 минути и нито един пропуск при стрелбите. Това е негова 14-а победа в международната купа, като през днешния ден състезателите бяха затруднени от температурите от минус 5 градуса и непрекъснато изменчивия вятър. Победата на Бьое беше разтълкувана от уеб страницата http://www.20minutes.fr като предизвикателство към Фуркад за крайната победа.

Новоизгряващата френска звезда Куентин Фийон Майе зае 2-ата позиция на 2:01.0, а трети остана Фуркад. За първи път от 2010-а година насам пък германците нямат представител в топ 10.

От останалите трима българи Красимир Анев раздели 54-о място с 5 неточности и закъснение от 7:24.4 с Томас Каукенас от Литва. На 56-о място е Димитър Герджиков, на 7:24.7 и по един сбъркан изстрел в последните три стрелби. Антон Синапов е на 105-о място с 8 неточности с пушката и закъснение на 13:44.0 минути.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР