Четиримата албанци, които загинаха при срутването на скеле в Хамбург,

...
Четиримата албанци, които загинаха при срутването на скеле в Хамбург,
Коментари Харесай

Албанските строители, които загинаха в Хамбург, работели с фалшиви български паспорти

Четиримата албанци, които починаха при сриването на скеле в Хамбург, и пети албанец, който е в кома, са работили в Германия с подправени български паспорти, оповестява албанската медия „ Шчиптаря “, представена от Българска телеграфна агенция.

Това, съгласно медията, е довело до компликациите при идентифицирането им. Те са били регистрирани с български документи от работодателя си, който е косовски албанец и при който работели нелегално. След случая косовският албанец е липсващ, отбелязва „ Шчиптаря “.

Загиналите са на възраст сред 31 и 35 години и са албански жители от Елбасан, Дибра (Дебър) и Кукъс. Първоначално отдолу под руините бяха извадени три тела, а нощес е било извадено и тялото на четвъртия умрял.

Албанецът, който е в кома, е на 33 години и е от северната албанска община Мат.

Скелето, където работели албанските строители, е рухнало на 30 октомври сутринта върху асансьорна шахта. Смята се, че под руините има още жертви и тече работа по изваждането на телата им.

ДПА съобщи на 30 октомври, че четиримата строителни служащи, които са починали при рухването на скелето, са българи, само че българското посолство в Берлин заяви по-късно, че не е постъпвала публична информация за починали и потърпевши българи при случая.

Вчера " Шчиптаря " отхвърли първичната информация за починали българи и заяви, че починалите са албанци, като се базира на немски медии.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР