Четирима загинали при срутването на хотел в Китай. Спасителите издирват

...
Четирима загинали при срутването на хотел в Китай. Спасителите издирват
Коментари Харесай

Четирима загинали при срутването на хотел в Китай

Четирима починали при сриването на хотел в Китай. Спасителите търсят още затрупани под руините на срутил се в събота хотел, в който били настанени хора, сложени под карантина поради ковид в източен Китай, оповестяват държавните медии.

Общо 38 души затрупани под руините са избавени, заяви държавната телевизия CCTV в неделя. Състоянието на петима от тях е сериозно.

На фрагменти, оповестени в Туитър се виждат спасители, които се промъкват през руините на 80-стайния хотел в крайбрежния град Цюанчжоу в тъмнината, до момента в който успокояват затрупана жена. Други фрагменти, оповестени от локалните медии, за които се твърди, че са от охранителните камери от другата страна на улицата, демонстрират по какъв начин целият хотел се срутва за секунди. Изглежда фасадата на хотела се е срутила на земята, разкривайки стоманената рамка на постройката.

Длъжностните лица към момента не са удостоверили дали някой е умрял при произшествието.

Китайското министерство за ръководство на изключителни обстановки съобщи, че към 200 локални пожарникари и 800 от други региони на провинцията са били изпратени на местопроизшествието дружно с 11 екипа за търсене и избавяне и седем избавителни кучета, съгласно Синхуа.

Властите в Цюанчжоу обявиха, че коли за спешна помощ, багери и кранове също са изпратени на мястото. В града са регистрирани 47 случая на зараза COVID-19, а хотелът, който е бил отворен преди две години, е бил употребен за настаняване на хора, които са били в скорошен контакт с пациенти, при които е бил доказан вируса, оповестява държавният вестник на People Daily. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР