Четирима задържани у нас и петима в Италия, за кражба

...
Четирима задържани у нас и петима в Италия, за кражба
Коментари Харесай

Разбиха българска престъпна група за кражби в Италия, има задържани /снимки/

Четирима арестувани у нас и петима в Италия, за кражба на предмети в средиземноморската страна, оповестяват от прокуратурата. От септември 2018 година до февруари 2020 година в Италия са осъществени голям брой обири, в които са взели участие и българи. Основно те задигали строителни машини и техника.
Италианските управляващи са открили, че част от отнетите движимости били превозени по суша или море до България, където се оферират за продажба. В тази връзка е било отправено искане за осъществяване на претършуване и изземване в жилища на съответни лица, съпричастни към закононарушенията – 18 жители на България. Срещу всички тях се води наказателно произвеждане в Италия.
Разследващите екипи от България и Италия са провели видеовръзка във връзка профилирана полицейска интервенция на територията на двете страни.
В понеделник са осъществени претърсвания и изземвания на движимости от недвижими парцели в Дупница, Джерман, Сапарева баня, Яхиново и Бургас. Освен тях са били тествани и адреси по предоставените географски координати - икономически двор в с. Калековец, област Пловдив и терен с паркинг и къщи в Дупница. Проверени са били и няколко адреса, свързани с лица, съпричастни към осъществените закононарушения в чужбина. За някои от тях е открито, че се намират на територията на Италия.
При осъществените претърсвания на разнообразни адреси са били открити и конфискувани голям брой движимости, предмет на закононарушението – бормашини, ленти за осветяване, контейнери, лебедки, бензинов тример, мотори, 302 кашона с LED лампи, фурни за вграждане, кафе машини, индукционен котлон и други. Предстои да бъде осъществена идентификация на непозволено добитите движимости в Италия, за връщането им на техните притежатели.
Към сегашния миг, в осъществяване на издадени Европейски заповеди за арест, са арестувани четири лица - Р.Г. (на 24 години), Е.Ш. (на 41 години), Т.А. (на 40 години), Р.К. (на 33 години). Трима от тях, с разпореждане на наблюдаващия прокурор, са арестувани за период до 72 часа. Т.А. към този момент е арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи, като следва постановяване на 72 часа и във връзка с него. На територията на Италия са били арестувани пет лица, съпричастни към разследваното закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР