Четирима в ареста заради имотни измами. Групата е била наблюдавана

...
Четирима в ареста заради имотни измами. Групата е била наблюдавана
Коментари Харесай

Арестуваха група за имотни измами, задържан е и бивш нотариус

Четирима в ареста поради имотни измами. Групата е била следена от предходната година, а ударите им били на територията на София.

Сред арестуваните е и някогашният нотариус Боби Янков. Той е с отнети права, точно тъй като преди е взел участие в схеми за имотни измами. Групата се е насочвала към самотни възрастни хора и към хора с психологични болести, които са нямали наследници. Имотите са прехвърляни на подставени лица, фалшифицирани са пълномощни, както и саморъчно написани завети. Обект на следствие са 23 парцела. За 5 от тях има доказателства, точно по тази причина и цената на измамата към този стадий е за 300 000 лева Всички арестувани са с богато престъпно досие.

" Говорим за към 23 парцела на територията на Столична община. Те са добити посредством въвеждане в подвеждане на носителите на правата, тук приказваме за притежателите. Под друг претекст, употребявайки тяхната неумелост и некомпетентност. В групата взе участие и някогашен нотариус ", разяснява ст. комисар Георги Хаджиев - шеф на Столична дирекция на вътрешните работи.

Спецпрокуратурата ще изиска арестуваните да останат за непрекъснато в ареста. Мярката им ще се гледа по-късно денем.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР