Четирима студенти от Юридическия факултет на ВТУ Св.Св. Кирил и

...
Четирима студенти от Юридическия факултет на ВТУ Св.Св. Кирил и
Коментари Харесай

Студенти от ВТУ участваха в десетото издание на Международната правна седмица в Белгия

Четирима студенти от Юридическия факултет на ВТУ „ Св.Св. Кирил и Методий ” участваха за четвърти път в Международната правна седмица в Льовен, Белгия по покана на Католическия университет.

“Диана Дженкова – II курс, Василена Георгиева, Виктория Обретенова и Христо Георгиев – V курс, имаха опцията в интервала от 5 до 9 март да работят в интернационална среда със студенти от юридически факултети от осем европейски страни, сред които Финландия, Франция, Испания и Белгия. Основна тематика бе Регламента за отбрана на персоналните данни, чието влизане в действие следва през май тази година”, обясниха от ВТУ.

Бъдещите адвокати получили разнообразни задания, сред които да показват главните акценти в политическата групировка, която съставляват, да изготвят таблица със сходството на българския Закон за отбрана на персоналните данни с признатия Регламент за отбрана на персоналните данни и да предложат промени в него.

“Тези задания студентите защитаваха на симулирана сесия на Екологичен потенциал, която се организира на 7 март в залата на Общинския съвет в Льовен. В програмата бяха включени и лекции, свързани с институционалната рамка на Европейски Съюз и метода на водене на диспути. Лекция за отбраната на персоналните данни в България изнесе ръководителят на българската група гл.ас.д-р Христо Орманджиев.
Във връзка с десетото юбилейно издание на Правната седмица бе планувано и академично честване, на което лекция изнесе някогашният министър-председател на Белгия Марк Ейскенс, както и Франс Ван Дале, някогашен представител на Белгия в Европейски Съюз и консултант на белгийския крал Филип”, осведомиха от великотърновския ВУЗ.

Бъдещите адвокати от ВТУ били единствените поканени представители от страните в Източна Европа.

“Участието на нашите студенти затвърждава положителната интернационална активност, развивана от Юридическия факултет на Университета.

Посещението бе осъществено със съдействието на ректора на Университета проф. доктор Христо Бонджолов и на декана на Юридическия факултет проф. дюн. Цветан Сивков”, допълниха от висшето образователно заведение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР