Четирима служители на МВР помагали на каналджии по границите, заяви

...
Четирима служители на МВР помагали на каналджии по границите, заяви
Коментари Харесай

Проверяват служители на МВР, помагали мигрантския трафик

Четирима чиновници на Министерство на вътрешните работи помагали на каналджии по границите, съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред Нова телевизия.

Той се съмнява, в чиновници на ведомството, които поддържат каналджиите по границата .

" Видях доста хора които съзнателно извършват дълга си и това ни стимулира да обърнем внимание на тези, които саботират . Имаме сигнали по тях. Работим по няколко случая със съществени подозрения за подкрепяне . За сред двама и четирима чиновници става въпрос ", разкри министърът.

По думите му има и други в системата, за които има данни, само че няма задоволително доказателства . За повече от четирима има доказателства и по тях се работи. Повечето били на изпълнителско равнище.

" Различни са дейностите. Нямаме доказателства да са взимали пари, само че са пропускани транспортни средства с мигранти . Има данни, че полицейски автомобил ескортира автомобил с мигранти ", добави отрасловият министър. 
 Обявиха бедствено състояние поради зейнала яма в смолянския кв. Устово
Обявиха бедствено състояние поради зейнала яма в смолянския кв. Устово

Ограничава се достъпът до проблематичната зона на ул. " Александър Стамболийски "

Относно бедственото състояние в Пловдивско Демерджиев похвали чиновниците на Министерство на вътрешните работи, на армията и на Столичната община.

По думите на Демерджиев в региона към момента има къщи, които не са тествани . " След като водата се отдръпна, стартира инспекция на къщите, през които е минало доста количество и не са били огледани ", акцентира той. Няма починали хора в резултат на бедствието няма и съществено потърпевши, увери министърът на вътрешните работи .
 Остава в действие бедственото състояние в Карловско, наводнени са 200 къщи Обновена
Остава в действие бедственото състояние в Карловско, наводнени са 200 къщи

Президентът дойде на мястото на бедствието

Вътрешният министър удостовери, че има доста съществени материални вреди. " Реката се е изливала по улиците. Течението, неговата мощ е носила дървета, коли. Много дървета са свалени от планината . Едно от недоволствата на локалните хора, което ще бъде тествано, е, че е съдействала сечта в региона ", съобщи Демерджиев.

Предстои инспекция, министърът не е съумял да се срещне с представителите на следствието, само че ще има съгласуваност, увери Демерджиев.
 Село Трилистник е залято, река Стряма излезе от коритото си
Село Трилистник е залято, река Стряма излезе от коритото си

" Напоителни системи " не са почистили коритата на своите уреди

Относно зачестилите в последно време нарушавания по пътищата, някои от които станали и причина за трагични произшествия . По думите му въведените ограничения от Министерство на вътрешните работи дават резултат. Той акцентира, че 130 екипа реализират линеен надзор, а над 9 хиляди са тестваните водачи . Тези дейности ще продължат, увери вътрешният министър. 
 Атанасов: Няма данни за чадър над Семерджиев, настойници може да има от следствието
Атанасов: Няма данни за чадър над Семерджиев, настойници може да има от следствието

Трябва да се вкара закононарушение: " безчинство на пътя "

" Вторият въпрос касае дейностите на правосъдната система. Натъкнах се на доста леки присъди с алогични претекстове , само че това е за органите на правосъдната власт. Ще обърнем внимание и ще преценим има ли нужда от законодателни промени. Действително осъдените лица са прекомерно малко . Наказанията са занижени. Ставаме очевидци на тежки катастрофи ", сподели Демерджиев.

Той чака на 12 септември да приключат инспекциите по случая с Георги Семерджиев, който стана прочут с съдбовна злополука на столичния бул. " Черни връх ", в която починаха две дами.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР