Четирима са загиналите в Орихив в Запорожка област (Южна Украйна)

...
Четирима са загиналите в Орихив в Запорожка област (Южна Украйна)
Коментари Харесай

Цивилни загинаха при удар в Запорожка област, според Москва е поразен военен пункт

Четирима са починалите в Орихив в Запорожка област (Южна Украйна) при съветски удар, тази заран ръководителят на регионалната военна администрация Юрий Малашко.

Русия удостовери, че е нанесен подобен удар. В сводката на Министерството на защитата обаче се, че " в град Орехов (Орихив на съветски - бел. ред.) е изумен команден пункт на 47-а механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна ". Това е единствено едно изречение в лист, в който военното ведомство в Москва твърди, че е осуетило редица офанзиви на въоръжените сили на Украйна.

Малашко обаче споделя, че под ударите е попаднал жилищен квартал по време на раздаването на филантропични помощи. Според съветската работа на Би Би Си те са били на опашка в така наречен Точка на непобедимостта - пунктове, каквито има в множеството украински градове. Там е обезпечен достъп до вода и интернет.

Жертвите съгласно шефа на регионалната военна администрация са три дами и мъж, ранените са 11 (според в Киев - 13).

 Украйна разгласи прогрес край Бахмут, Кадиров праща там чеченци Украйна разгласи прогрес край Бахмут, Кадиров праща там чеченци

Малашко приказва още за 35 удара по 10 мирни селища в Запорожка област през последното денонощие.
Орихив се намира покрай фронтовата линия в миг, когато в Южна Украйна се водят яростни сражения като част от украинската контраатака, почнала доскоро повече от месец.

В последната сводка на Института за проучване на войната (ISW) са серия изказвания на Москва, съгласно които украински офанзиви към обитаеми места южно от Орихив са отблъснати, само че въпреки всичко украински сили са съумели да се закрепят при най-малко две селища, ситуирани на няколко десетки километра южно от града с довоенно население под 15 хиляди души.

 Ситуацията на фронта съгласно ISW.
Ситуацията на фронта съгласно ISW.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР