Четирима са арестувани, а над 100 интернет сървъра са свалени

...
Четирима са арестувани, а над 100 интернет сървъра са свалени
Коментари Харесай

Европол удари над 100 сървъра в най-мащабната си акция срещу зловреден софтуер

Четирима са задържани, а над 100 интернет сървъра са свалени при интернационална интервенция против ботнет мрежи, които играят съществена роля във внедряването на рансънуер (шифроващи вредителски стратегии за откуп) ".

" С най-голямата интернационална интервенция на киберполицията досега правоприлагащите органи нанесоха забележителен удар на сцената на киберпрестъпността ", съобщи Мартина Линк, вицепрезидент на федералната престъпна полиция на Германия.
Арестите са осъществени в Армения и Украйна, а над 2000 домейна към този момент са под контрола на правоприлагащите органи.

Зловредният програмен продукт разрешава на киберпрестъпниците скрито да се свързват с компютрите на хората за злонамерени цели.

Разследването е открило, че един от главните обвинени е спечелил минимум 69 милиона евро в криптовалута, като е отдал чартърен уеб сайтове за незаконна инфраструктура за внедряване на рансъмуер.

Акцията, наречена " Край на играта ", е извършена сред 27 и 29 май. Тя е била инициирана и ръководена от Франция, Германия и Нидерландия, като в нея са взели участие редица други страни, в това число Англия, Съединените щати и Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР