Четирима работници са затрупани в тунел Железница край Симитли. По

...
Четирима работници са затрупани в тунел Железница край Симитли. По
Коментари Харесай

Тежко срутване в тунел Железница на АМ Струма, 4-ма работници са затрупани

Четирима служащи са затрупани в тунел " Железница " край Симитли. По първична информация, двама от служащите към този момент са извадени и превозени в Благоевградската болница.

Към тунел " Железница " пътуват министърът на районното развиване Петя Аврамова и ръководителят на АПИ Георги Терзийски.

Тунелът се строи сега, като е планувано 2 километра тръби да свържат северната с южната част, които би трябвало да се срещнат по средата. На този стадий пробиването е на към 400 метра от северната страна.

При стартирането на градежа на тунела стана ясно, че служащите се трудят в тунела 24 часа, на три смени. Предвидено е в оборудването с изключение на пътните платна, да бъдат построени и автомобилни преходи, които ще се употребяват единствено при спешни обстановки.

Наред с това оборудването ще разполага и с пешеходни преходи. Освен това вътре ще има автомобилна връзка, която ще се употребява единствено от Спешна помощ и Пожарната.

Очаква се тунелът да бъде приключен напролет на идната година, а през март 2022 година би трябвало да бъде завършено и строителството на целия ЛОТ 3.1 от Благоевград до Крупник.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР