Четирима планински спасители от Дупница откриха интересен природен феномен в

...
Четирима планински спасители от Дупница откриха интересен природен феномен в
Коментари Харесай

Феномен край Рилския манастир: Спасители откриха камък, пускащ вода 



Четирима планински спасители от Дупница откриха забавен естествен феномен в Рила. Борислав Ранков, Иван Тушев, Златомир Огнянов и Георги Никифоров при следващия си обход на региона сред Седемте езера и Рилския манастир видели камък, от който блика вода.

Докато обикаляли чули плач на мечка, която евентуално е надушила кучетата им. Забързали се по чукарите, тъй като допускали, че това е мецаната, снимана неотдавна с двете си дребни мечета, написа 24chasa. bg.
На 15-тина минути от хижа „ Иван Вазов “ в посока от връх Върла към местността Малко Пазар дере се натъкнали на водния камък. Той бил отвън пътеката и евентуално по тази причина до момента не са го виждали.

Огледали мястото, само че не видели никакво поточе или вада, а водата си извирала. „ Камък вода пуща “, пошегували се спасителите, които открили, че тя е и доста чиста и приятна за пиянство. Сега мислят дали да не създадат пътека до мястото, с цел да може да доближават повече хора до камъка, който „ пуска вода “.

Припомняме, че хижа „ Иван Вазов “ една от най-хубавите във високата част на Рила. Построена е през 1940 година в местността Пазардере на 2300 м н. в. сред върховете Отовишки и Калините. През годините е била неведнъж преустройвана, понастоящем съставлява двуетажна сграда с две общи пространства (столови) и спални пространства събиращи общо 73 души. Отвън има 6 дребни и 3 огромни бунгала, в които също се настаняват туристи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР