Четирима от заподозрените за смъртоносната атака в Истанбул са арестувани

...
Четирима от заподозрените за смъртоносната атака в Истанбул са арестувани
Коментари Харесай

Заподозрени за атаката в Истанбул са арестувани в България

Четирима от обвинените за смъртоносната офанзива в Истанбул са задържани в България.

Задържаните са трима души с молдовско поданство и един мъж от арабски генезис. Сред задържаните е и Амран Абдулрами - дясната ръка на търсения от Интерпол Билал Хасан.

Акцията е извършена при цялостна секретност, оповестява NOVA.

Турската полиция от своя страна задържа няколко обвинени по отношение на бомбения атентат в Истанбул, при който починаха шест индивида, а 81 бяха ранени. Общият брой на арестуваните досега е 50, съобщи турският министър на правораздаването Бекир Боздаг тази седмица.

Турските управляващи упрекнаха за нападението неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК), както и групите на сирийските кюрди, които, обаче, отхвърлят да имат присъединяване в атентата.

Експлозията в Истанбул предишния уикенд лиши живота на шестима души на оживена улица в центъра на града. Товаприпомни на турците за вълната от набези, осъществени от разнообразни въоръжени групировки в турски градове сред средата на 2015 година и началото на 2017 година

Президентът Реджеп Тайип Ердоган осъди " подлото нахлуване " на улица " Истиклял ".

" Може би ще сгрешим, в случай че кажем сигурно, че това е гнет, само че съгласно първите признаци... това мирише на тероризъм ", съобщи Ердоган на конференция в неделя.

Председателят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел сервира съболезнования на Турция, като написа в Туитър: " Мислите ми са с жертвите и техните фамилии ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР