Четирима от петимата офицери, извършили опит за преврат, са арестувани

...
Четирима от петимата офицери, извършили опит за преврат, са арестувани
Коментари Харесай

В Габон арестуваха офицерите, обвинени в опит за преврат

Четирима от петимата офицери , направили опит за прелом, са задържани в радиото, което за малко бяха завзели . Това съобщи представителят на държавното управление Ги-Бертран Мапангу. Петият офицер е избягал и се търси, оповестиха Ройтерс и Франс прес.

Обстановката още веднъж е спокойна, ситуацията е под надзор, сподели представителят на държавното управление.

Войници от Републиканската армия на Габон насочиха по-рано през днешния ден послание по държавната телевизия, в което обявиха, че са направили прелом, с цел да " възстановят демокрацията " в западноафриканската страна, съобщи Асошиейтед прес.

Военен, показал се като лейтенант Обианг Ондо Кели , командващ Републиканската армия, прочете декларацията. Той разгласи, че армията е поела надзор над ръководството. До него стояха двама други въоръжени бойци, облечени с камуфлажни униформи и носещи зелени барети.
Coup unfolding. The army has taken control of
— Olacrypto (@Olacrypto2) Президентът Али Бонго , на власт от 2009 година, е отвън Габон от октомври за лекуване след прекаран инсулт. На Нова година той направи послание към нацията, снимано в Мароко, където той се лекува.

Фамилията Бонго ръководи богатата на нефт страна от близо половин век. Али Бонго стана президент след гибелта на татко си Омар, управлявал страната 42 години и умрял през 2009 година Преизбирането му през 2016 година бе белязано от изказвания за измами и съпроводени с принуждение митинги, и оспорено от опозицията.-->

Габон е измежду огромните експортьори на нефт в Африка. Според данни на ОПЕК размерът на добива на " черно злато " в страната доближава 200 000 барела дневно.
Coup unfolding.
— CGR.NewYork (@CGR_newyork) Миналата седмица Съединените щати разположиха в Либървил 80 свои военни. Задачата им е да се грижат за сигурността на американските жители и на чиновниците на посолството на Съединени американски щати в прилежаща Демократична република Конго на фона на опасенията от принуждение там след създадените наскоро избори, отбелязва ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР