Четирима от най-успешните британски писатели ще предприемат обиколка на приятелството

...
Четирима от най-успешните британски писатели ще предприемат обиколка на приятелството
Коментари Харесай

Британски писатели ще обиколят Европа като представители на гласувалите срещу Брекзит

Четирима от най-успешните английски писатели ще подхващат " обиколка на другарството " през ноември в Европа. По този метод Кен Фолет, Джоджо Мойс, Кейт Мос и Лий Чайлд желаят да се чуе гласът на жителите на Обединеното кралство, които са дали своят вот срещу Брекзит, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на " Франс прес ".

Сред градовете, които ще влязат в обиколката, са Милано, Мадрид, Берлин и Париж. Четиримата писатели ще се срещнат с млади създатели, ще дават отговор на въпроси на свои фенове за Брекзит и по други тематики. Това беше обявено на конференция в Лондон, която се организира през вчерашния ден.

" Правим това, тъй като сме смутени от политическите събития в нашата страна през последните три години ", съобщи 70-годишният създател на редица бестселъри Кен Фолет. " Смятаме, че страната сътвори усещане, че британците не обичат останалите европейци и не желаят да са част от Европа, и това ни смущава. " Не става дума да убеждаваме Обединеното кралство да остане в Европейски Съюз, мисля, че този трен към този момент отпътува. Става дума за това да успокоим хората от прилежащите европейски страни, че не желаеме да напущаме, че не ненавиждаме чужденците ", добави той.

Джоджо Мойс назова Брекзит " източник на голяма горест ". " Едно от нещата, които най-вече ме плашат, е политическото и прочувствено разделяне на това, което ми изглеждаше като едно огромно семейство ", сподели още тя.

Фолет изрази песимизъм във връзка с наследника на Тереза Мей, който ще бъде избран в края на месеца. " Не мисля, че някой може да оправи нещата. Никой не знае какво ще се случи, само че не виждам път, който да води към благополучен край ", разяснява той.

Джим Грант, който е международно прочут под псевдонима Лий Чайлд, дефинира вероятната победа на Борис Джонсън като " ужасяваща ". " Това, което имате тук, е " Борис Тръмп ", още един огромен малоумен измамник с чорлава коса и без никакво схващане за политиката ", съобщи той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР