Четирима от най-близките сътрудници на британския министър-председател Борис Джонсън подадоха

...
Четирима от най-близките сътрудници на британския министър-председател Борис Джонсън подадоха
Коментари Харесай

Четирима сътрудници на Борис Джонсън подадоха оставки заради партитата по време на локдаун

Четирима от най-близките сътрудници на английския министър-председател Борис Джонсън подадоха оставки, а финансовият министър Риши Сунак разкритикува премиера поради язвителна забележка по адрес на водача на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър, съобщи Ройтерс.
Още по темата
Управлението на Джонсън се сблъсква със засилваща се рецесия след абсурда с празненствата в премиерската резиденция по време на обвързваните с ковид локдауни във Англия, добавя Българска телеграфна агенция.

Вчера оставки подадоха четирима сътрудници на Джонсън - началникът на канцеларията му Дан Розенфилд, неговият основен частен секретар Мартин Рейнолдс, шефът на връзките му Джак Дойл и ръководителката на политическия отдел на премиерската канцелария Мунира Мирза.

Розенфилд, Рейнолдс и Дойл бяха директно свързани с гарнираните с алкохол сбирки, проведени на " Даунинг стрийт " 10, а Мирза се отдръпна поради коментара на премиера по адрес на водача на лейбъристите.

Джонсън беше охулен за това, че е обвинил Стармър, че не е подхванал наказателно гонене против причинителя на полови похищения Джими Савил, до момента в който е бил отпред на прокуратурата.

Това погрешно изказване на премиера разгневи освен съперниците му, само че и някои хора от неговата Консервативна партия.

Канцеларията на Джонсън сподели, че Розенфилд и Рейнолдс към този момент ще останат на постовете си.

Някои депутати консерватори показаха мнение, че оставките, наподобява, са начало на нещо като дезорганизирани промени в премиерската администрация.

По-рано през седмицата Джонсън даде обещание промени на " Даунинг стрийт " след оповестението на сериозен отчет по отношение на празненствата в резиденцията му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР