Четирима от мигрантите открити на АМ Тракия днес са приети

...
Четирима от мигрантите открити на АМ Тракия днес са приети
Коментари Харесай

Подробности за мигрантите, изоставени на АМ Тракия

Четирима от мигрантите открити на Автомагистрала „ Тракия ” през днешния ден са признати в Спешното поделение на МБАЛ-Пазарджик. Какво е тяхното положение все още изясни доктор Димитър Бакалов.

Той сподели, че мигрантите най-вероятно са от Афганистан, само че кореспонденцията с тях е сложна и към момента не е безусловно несъмнено.

„ Работим по въпроса за определяне на самоличността им. Пуснати са им проучвания, и чакаме да забележим резултатите. Всички са обезводнени. Били са в пространства където има малко въздух, грижим се за тях и все още заплаха за живота им няма ”, добави той по отношение на моментното им положение.

„ Успяхме да научим, че са били доста хора, пътували са към 2 седмици в микробус. Според тях в посока Франция. Някои от тях даже не са сигурни, че са в България и мислят, че са в Сърбия ”, добави още доктор Бакалов.

По думите му двама от настанените в болничното заведение мигранти са на 17 години, едно лице е на 18 и едно на 20 години.

„ Най-тежко е положението на 17-годишно момче, той е на О2, само че все още заплаха за живота им няма. След като излязат резултатите ще създадем нужните съвещания и тогава ще се реши дали са за хоспитализация. Към момента са под полицейска защита ”, приключи  д-р Бакалов.

Припомняме, че мигрантите бяха изоставени в МПС на АМ " Тракия ". Сигнал за изоставения бус на 55-и километър или към километър преди тунела Траянови врата в посока София е подаден малко след 9 часа тази заран. На място са пристигнали пет екипа на Спешната помощ от София.

Установено е, че в буса има към 30 мигранти. Всичките - мъже на забележима възраст сред 15 и 30 години, без документи за идентичност.

Осем от мигрантите са изпаднали в кома и са откарани в разнообразни лечебни заведения в София. Останалите се преглеждат, час от тях са мощно обезводнени.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР