Четирима от мигрантите открити на АМ Тракия днес са приети

...
Четирима от мигрантите открити на АМ Тракия днес са приети
Коментари Харесай

Четирима от мигрантите, изоставени в бус на АМ “Тракия“, са прието в Спешното в Пазарджик

Четирима от мигрантите открити на Автомагистрала „ Тракия ” през днешния ден са признати в Спешното поделение на МБАЛ-Пазарджик. Какво е тяхното положение все още изясни доктор Димитър Бакалов.
Прочетете още
Той сподели, че мигрантите най-вероятно са от Афганистан, само че кореспонденцията с тях е сложна и към момента не е безусловно несъмнено.

„ Работим по въпроса за определяне на самоличността им. Пуснати са им проучвания, и чакаме да забележим резултатите. Всички са обезводнени. Били са в пространства където има малко въздух, грижим се за тях и все още заплаха за живота им няма ”, добави той по отношение на моментното им положение.

„ Успяхме да научим, че са били доста хора, пътували са към 2 седмици в микробус. Според тях в посока Франция. Някои от тях даже не са сигурни, че са в България и мислят, че са в Сърбия ”, добави още доктор Бакалов.

По думите му двама от настанените в болничното заведение мигранти са на 17 години, едно лице е на 18 и едно на 20 години.

„ Най-тежко е положението на 17-годишно момче, той е на О2, само че все още заплаха за живота им няма. След като излязат резултатите ще създадем нужните съвещания и тогава ще се реши дали са за хоспитализация. Към момента са под полицейска защита ”, приключи  д-р Бакалов.

Припомняме, че мигрантите бяха изоставени в МПС на АМ " Тракия ". Сигнал за изоставения бус на 55-и километър или към километър преди тунела Траянови врата в посока София е подаден малко след 9 часа тази заран. На място са пристигнали пет екипа на Спешната помощ от София.

Установено е, че в буса има към 30 мигранти. Всичките - мъже на забележима възраст сред 15 и 30 години, без документи за идентичност.

Осем от мигрантите са изпаднали в кома и са откарани в разнообразни лечебни заведения в София. Останалите се преглеждат, час от тях са мощно обезводнени.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР