Четирима обвиняеми за контрабанда и държане на наркотични вещества с

...
Четирима обвиняеми за контрабанда и държане на наркотични вещества с
Коментари Харесай

Четирима, задържани с близо 10 кг хероин, остават в ареста по искане на прокуратурата във Варна

Четирима обвинени за контрабанда и държане на наркотични субстанции за разпространяване са арестувани в ареста по претенции на Окръжна прокуратура-Варна, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

След като почете като основателни четири претенции на Окръжна прокуратура – Варна, Окръжният съд дефинира най-тежката мярка за неотклонение по отношение на четирима мъже, обвинени за контрабанда на високорискови наркотични субстанции в съучастничество, както и за държането им без съответно позволение, за разпространяване. Към наказателна отговорност за закононарушения по член 242, алинея 4 по отношение на алинея 2 по отношение на член 20, алинея 2,3,4 от Наказателен кодекс и по член 354а, алинея 2 от Наказателен кодекс са привлечени: С.И. на 47 година, М.М. на 61 година, И.М. на 56 година и М.М. на 43 година

Четиримата са арестувани на 11 февруари след извънредно професионална и прецизна работа от страна на чиновници на бранш " Борба с проведената престъпност “ в град Варна и на техни сътрудници от ГДБОП при Министерство на вътрешните работи, под управлението на Окръжна прокуратура - Варна. Общото количество конфискувано наркотично вещество е 9,433 кг хероин.

Обвиняемите бяха арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за установяване на мярка за неотклонение. На 13 февруари 2022 година съдът дефинира те да останат арестувани под стража.

Действия по следствие на случая не престават под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Определението на Окръжния съд предстои за обжалване пред Апелативен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР