Четирима нови депутати следва да заемат местата на . Кои

...
Четирима нови депутати следва да заемат местата на . Кои
Коментари Харесай

Бивш от ДПС, двама с опит и една без стават депутати от "Продължаваме промяната - Демократична България"

Четирима нови депутати следва да заемат местата на. Кои да са те се дефинира от поредността в кандидатските листи за изборите на 2 април на " Продължаваме промяната - Демократична България ". Някои може да се откаже за сметка на различен, само че, в случай че се съблюдава поредността, би трябвало новите депутати от обединението да могат да бъдат систематизирани по този начин: някогашен от Движение за права и свободи, двама с опит в Народното събрание и една без.

На мястото на Николай Денков (премиер), народен представител от листата на " Продължаваме промяната - Демократична България " в Шумен става. Досега е бил секретар на община Хитрино, бил е народен представител от листа на Движение за права и свободи, през 2014 година и 2017 година

Вместо Асен Василев (министър на финансите) народен представител от Хасково се чака да бъде Веселин Недев. Той беше народен представител в предходното Народно заседание. Представян е като бизнесмен. От изявления и фирмените регистри се вижда, че Недев взе участие в бизнес, обвързван със строителство и железарски материали и профилиран в изработването на улуци.

Андрей Цеков беше определен за министър на районното развиване и вместо него народен представител от 24 многомандатен изборен регион (МИР) би трябвало да стане Росица Пандова-Йовкова. Тя до момента не е била народен представител. В уеб страницата на " Продължаваме промяната - Демократична България " за нея се показва, че е цивилен деятел, застава зад дела в опазването на здравето.

На мястото на Атанас Славов (министър на правосъдието) народен представител следва да бъде Радослав Василев. Той е бил народен представител от " Продължаваме промяната " в последните два Народното събрание. С това представителите на партията на Кирил Петков и Асен Василев се усилват с един за сметка на тези от " Демократична България ". Депутатите от обединяването са 25 против 38 от " Продължаваме промяната ". След като Радостин Василев (от партията на Кирил Петков и Асен Василев) напусна парламентарната група обединението има общо 63-ма депутати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР