Четирима мигранти са в критично състояние, след като бяха простреляни,

...
Четирима мигранти са в критично състояние, след като бяха простреляни,
Коментари Харесай

Десетки мигранти ранени след стрелба и меле във Франция

Четирима мигранти са в сериозно положение, откакто бяха простреляни, а над 10 други са ранени, някои от тях съществено, след конфликти сред афганистанци и африканци в северния френски пристанищен град Кале, съобщи БГНЕС

22-ма души са признатите в болница късно в четвъртък, от които четирима са от Еритрея на възраст сред 16 и 18 години Друг ранен мъж бил откаран в болничното заведение в прилежащия град Лил заради доста сериозното положение на здравето му, оповестиха локалните управляващи, представени от Агенция Франс Прес

Стигнахме до ескалация на принуждение, която стана непоносима както за тези от Кале, по този начин и за мигрантите, сподели вътрешният министър Жерар Коломб, който посети местопроизшествията на конфликтите. Такова равнище на принуждение до момента не е виждано, добави той

При конфликтите са били ранени и двама служители на реда.

Близо два часа траял боят в южните околности на Кале. В мелето взели участие близо 100 еритрейци и към 30 афганистанци, които се редели на опашка за приемане на храна. Безредиците почнали, откакто един от афганистанците разкрил огън.

Втори конфликт избухнал в индустриална зона, отдалечена на към 5 километра, при който над 100 еритрейци, въоръжени с железни прътове и тояги, влезнали в борба с двайсетина афганистанци. Полицията се намеси, с цел да избави афганистанските мигранти против атакуващите ги 150-200 еритрейски мигранти, сподели локален полицейски началник.

До още принуждение се е стигнало по-късно следобяд в четвъртък в промишлен регион на Кале, намиращ се недалече от мястото, където се намираше някогашният бежански лагер, именуван „ Джунглата “.

Това са най-сериозните конфликти в Кале, откогато на 1 юли 2017 година там бяха ранени 17 души. Година по-рано 40 души бяха ранени при конфликти в пристанищния град, в които участваха мигранти, опитващи се да се промъкнат във Англия.

Според благотворителни организации, работещи с мигрантите в региона, сега към 800 пришълци живеят в Кале. Според локалните управляващи броят им е 550-600 души.

Миналия месец президентът Еманюел Макрон даде обещание нулева приемливост към лагери като „ Джунглата “ и подписа договорка с Лондон, по която британците ще заплащат повече, с цел да бъдат възпирани мигрантите, стремящи се да доближат до Острова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР