Четирима мигранти, опитващи се да прекосят Ламанша към британските брегове,

...
Четирима мигранти, опитващи се да прекосят Ламанша към британските брегове,
Коментари Харесай

Лодка със 70 души се обърна край Франция, има жертви

Четирима мигранти, опитващи се да прекосят Ламанша към английските крайбрежия, са починали във френски води, заяви Би Би Си, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Малка лодка със 70 души на борда се е преобърнала при опит да потегли от плаж Вимерьо южно от Кале. Това е станало в ранните часове на неделния ден. Десетки са били извадени от водата по време на нощните интервенции, само че четирима са се удавили. Местните управляващи оповестиха, че те са иракчани и сирийци. Има и един тежко ранен при случая, който е настанен в болница в Булон сюр Мер.

Според наличните сведения хората са изпаднали в неволя съвсем незабавно откакто лодката е отплавала от френския бряг за Англия. Около 50 пожарникари и няколко полицейски коли са били изпратени по отношение на случая на място. Оцелелите са настанени в в локално читалище, където за тях се поставят грижи. Бреговата защита на Обединеното кралство не е взела участие в интервенцията, защото случаят е станал във френски води доста покрай плажа на Вимерьо, написа БНР.

Преди този случай бе маркиран рекорден брой от 26 дни без регистрирани прекосявания на Ламанша, което, съгласно Министерството на вътрешните работи, се дължи на неприятните метеорологични условия. Общо 29 437 пресичания на Ламанша са регистрирани през 2023 година.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР