Четирима мигранти бяха убити и 19 ранени след като камион,

...
Четирима мигранти бяха убити и 19 ранени след като камион,
Коментари Харесай

Камион, укриващ мигранти, се преобърна на магистрала в Хърватия

Четирима мигранти бяха убити и 19 ранени откакто камион, в който са били скрити, се прекатурна на хърватска автомагистрала, оповестиха от полицията и Спешна помощ. Страната членка на Европейски Съюз е основна директна страна за мигранти и бежанци от Близкия изток, Азия и Африка, пресичащи Балканите с вярата да доближат Западна Европа.

Полицията заяви, че към момента открива самоличността на жертвите и проверява повода за случая, станал до източното село Окучани, покрай босненската граница.

Камионът, който е превозвал картонени ролки и е бил със сръбска регистрация, е излязъл от автомагистралата и " някои хора са паднали от транспортното средство, а други останали смачкани под тежките ролки ", сподели служителят на пожарната Златко Пиеш. Мигрантите, които се возели в камиона, били най-вече на 30, сподели той. Групата включвала и две деца.

Повечето от 19-те ранени, които декларирали, че са сирийци, са били приети в болница в три града в региона, сподели Йосип Колоджей, доктор, отговарящ за болница в Нова Градишка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР