Четирима маскирани полицаи са пребили 19-годишно момиче в градинката на

...
Четирима маскирани полицаи са пребили 19-годишно момиче в градинката на
Коментари Харесай

Полицай от протеста е държал 19-годишно момиче за косата, докато друг го удрял в корема: Адвокат

Четирима маскирани служители на реда са пребили 19-годишно момиче в градинката на столичния храм Св. Седмочисленици в четвъртък по време на митингите против управлението на Българския футболен съюз. Момичето е било повалено на земята, след което един от униформените го е държал за косата, до момента в който различен го удря в корема. Това описа пред бТВ юрист Полина Велчева, която пази в съда арестувани и обвинени след митингите.

" Когато тя е отведена в Първо районно ръководство, един от служителите на реда ѝ споделя, че още ще я бие и ще я качи на четвъртия етаж и ще я смачка, като употребявал и доста нецензурни думи. Ще желаеме камерите от районното, тъй като той самичък си е признал ", изясни още юрист Велчева.

Тя сподели, че досега са минали шест каузи, по които са били анулирани формирани актове на момчета. Голяма част от арестуваните били с наложени санкции по Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия. В същото време обаче митингът беше позволен и се организира отвън националния стадион, на който при затворени порти се играеше мачът сред България и Унгария.

" По тези каузи съдът одобри, че в случай че има данни за осъществените дейности, за които се твърди, е следвало да бъдат по Указа за дребно безчинство или да се повдигне обвиняване по Наказателния кодекс, само че не и по този закон ", акцентира Велчева.

Тя описа, че е била като жител на митинга и е видяла там доста фамилии, даже и майки с деца. Имало хвърлени няколко пиратки и факли, само че не станало ясно какво директно е провокирало включването на водно оръдие и щурма на полицията против протестиращите.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР