Четирима маскирани мъже нахлуха снощи в Роженския манастир край Сандански.

...
Четирима маскирани мъже нахлуха снощи в Роженския манастир край Сандански.
Коментари Харесай

Маскирани крадци нападнаха Роженския манастир и завързаха свещеника

Четирима маскирани мъже нахлуха нощес в Роженския манастир край Сандански. Двама от нападателите съборили на земята свещеника, който бил самичък в светата обител, завързали го и дружно с другите почнали да претърсват за антични полезности. Единственото, с което си тръгнали обаче, е телефонът на духовника, заяви Българска национална телевизия.

В същото време кметът на село Рожен Сашо Филипов съобщи за bTV, че са откраднати пари от църковната каса. По непотвърдена информация имало и изчезнали икони. Според локални медии обаче свещеникът не е съобщил в полицията за такива неналичия.

Около 20 часа крадците нахлули в Роженския манастир и откакто обезвредили духовника почнали да копаят с кирки и лопати в една от стените под иконите, тъй като легенда споделя, че в Роженския манастир е прикрито скъпо имане и документи. Предполага се, че точно това са търсели те. Смята се, че телефонът на свещеника е взет, с цел да не се обади на телефон 112. Все отново, откакто нападателите си тръгнали, той съумял да излезе и да потърси помощ.

В манастира има извънредно скъпи икони, както и каса за дарения, която обаче не е била допряна от апашите.

Разследващите служители на реда са създали оглед на постройката.

Кметът на Сандански Кирил Котев сподели, че има диря, по която работи и чака напълно скоро да стане ясно кои са крадците. В Роженския манастир има камери, които са снимали лицата на двама от причинителите на обира, тъй като те не били с маски, а единствено с качулки, нахлупени компактно на главите. Преди няколко дни подозрителните мъже влезнали в манастира, явно с цел да огледат ситуацията. Още тогава свещениците се усъмнили в тях, заяви Нова телевизия.

Очаквайте подробности
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР