Четирима мъже са били застреляни снощи в арабската част на

...
Четирима мъже са били застреляни снощи в арабската част на
Коментари Харесай

Четирима мъже бяха застреляни в арабската част на Израел

Четирима мъже са били убити нощес в арабската част на Израел наоколо до арабско село на север, съобщи ДПА, като се базира на израелската организация за незабавна здравна помощ " Маген Давид Адом ". Агенцията отбелязва, че това се случва в подтекста на ескалиращото принуждение в тази част на Израел.

Публикации в медиите демонстрират, че събитията са се разиграли на поле край популации най-вече с араби град Абу Снан. Единият от убитите е разпознат като политик, който възнамерявал да се кандидатира за кмет на идните локални избори.

Също съгласно локални медии 156 са убитите от началото на тази година в резултат на насилието в арабската част на Израел. Това е два пъти повече в съпоставяне със същия интервал предходната година, написа Българска телеграфна агенция.

Израелската полиция, ръководена от крайнодесния министър на вътрешната сигурност Итамар Бен-Гвир, е упреквана, че не прави задоволително, с цел да овладее вълната от принуждение. Арабското малцинство съставлява към 20 % от от близо десетте милиона поданици на Израел.

Вчерашният случай идва единствено ден откакто беше убит шефът на град Тира, също обитаем най-вече с араби. Трупът на 60-годишния мъж бе открит до градската стена, а до него са били двама ранени. Все още не е ясно дали гибелта му е обвързвана с политическите му упоритости, показва ДПА.

Със случая в Тира е била пресечена " алената линия ", съобщи министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху през вчерашния ден.

" Ние не можем да поносим сходни убийства, незаконните организации, изнудването и завземането на властта в градските администрации ", предизвести министър-председателят.

Той съобщи, че органите на реда употребяват всички средства, в това число услугите на израелската работа за вътрешна сигурност " Шин Бет ", с цел да се борят с вълната от закононарушения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР