Четирима мъже на възраст между 30 и 35 години -

...
Четирима мъже на възраст между 30 и 35 години -
Коментари Харесай

От полицията в Плевен с горещи разкрития за наглия обир на инкасото в града

Четирима мъже на възраст сред 30 и 35 години - всичките престъпно проявени, двама - осъждани, са арестувани за грабежа на към 200 000 лв. от инкасо автомобил в Плевен, който бе осъществен нощес към 20.00 часа и за който БЛИЦ заяви първи.
Случаят бе оповестен от окръжния прокурор на Плевен Ваня Савова, наблюдаващият прокурор Красимир Ячев и зам.-началникът на ОД на Министерство на вътрешните работи Петър Янчев, прецизира Канал 3.

Като на кино: Очевидка с фрапантен роман и първа СНИМКА за обира на инкасото в Плевен!

Един от разследваните е задържан по " горещи " следи - към три часа след закононарушението. Въз основа на следена от известно време група, по-късно са задържани другите трима. В жилище са открити три огнестрелни оръжия и патрони за автомат " Калашников ", открити са опаковки за пари. Установен е автомобилът, с който са избягали от мястото на престъплението, както и движимости, с които са прикривали лицата си, до момента в който са прехвърляли парите от инкасо автомобила в техния.
До момента е открито, че част от оръжието у обвинените за грабежа е нелегално притежавано. Работната догадка, по която се проверява, е осъществяване на обир в изключително огромни размери. При доказване на сходно закононарушение се планува наказване " затвор " от пет до 15 години, плюс конфискация на една втора от имуществото на наказания.

Цацаров удостовери разкритието на БЛИЦ за арестуваните обирджии на инкасото, само че уточни една голяма въпросителна!
Полицията работи и по версия за незаконна група, която може да е гастролирала в други райони. След покачване на обвиняването, което ще стане до края на деня, ще се изиска да бъде удължен срокът за задържане на 72 часа.
Окръжната прокуратура в Плевен води досъдебно произвеждане за грабежа от нощес. Той стана към 19.30-20.00 ч. пред хипермаркет в Плевен. От инкасо автомобил посредством мощ, от охранителите на компанията е отнета сумата от 202 000 лева
Няма потърпевши охранители, прецизираха от полицията. За случая е уведомил на тел. 112 жител, който станал очевидец на грабежа.
Престъпниците, спрели пред входа на магазина, изтласкали водача на инкасо автомобила, след това преместили колата зад магазина. Там трансферирали парите в своя автомобил, само че не съумели да вземат цялата сума. От полицията са претърсили три жилища, откъдето е конфискуван доказателствен материал. Възложени са експертизи.

Както първо БЛИЦ заяви, четиримата бандити са се отдръпнали от мястото на престъплението с червен джип. Само няколко часа по-късно криминалистите са влезнали в дирите им и са съумели да ги оковат с белезници. Бандитите са били толкоз сюрпризирани, че не са съумели да окажат опозиция. Те са били хванати с част от плячката. Полицията продължава да търси останата част от парите и джипа, с който бандитите са се придвижили към мястото на обира.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР